Kafalar Karışık…

Sedat Peker'in açıklamalarının ülke ve Elazığ siyasetine etkilerini siyasi parti il başkanlarına sorduk

Kafalar Karışık…
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Erkan BAY/ Türkiye’de  son günlerde dikkat çeken ve önemli  gelişmeler yaşanıyor.  Her şey Sedat Peker’in İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Mehmet Ağar, Tolga Ağar, Emniyet, MİT ve diğer kamu kurumlarını hedef alan videoları ile başladı. 

Çok kısa bir zaman da ülkenin bir numaralı gündemi olan Sedat Peker’in açıklamaları sadece ulusal medya da değil yerel medyada da büyük yankı uyandırdı.
Sedat Peker’in yayımladığı videolardaki iddiaları üzerine Elazığ Hakimiyet Gazetesi’ de Elazığ’daki Siyasi Parti İl Başkanlarının düşüncelerine yer verdi. 
Elazığ Hakimiyet Gazetesi’nin yaşanan olaylar hakkında görüşlerine yer verdiğimiz siyasi parti il başkanlarının düşünceleri şöyle: 

BAŞKAN YILDIRIM:“ADAM GİBİ ADAM SOYLU BAKANIMIZIN YANINDAYIZ”
Ak Parti olarak terörü bitirmiş bir İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya her zaman destek olacaklarını ifade eden Ak Parti Elazığ İl Başkanı Şerafettin Yıldırım,“Bu ülkeye hizmet etmiş adam gibi adam Soylu Bakanımızın yanındayız.Bunun dışında bir düşüncemiz olamaz.Bu iddiaları ortaya adan kişin arkasındaki güçleri sabırla beklersek göreceğiz. Ülkemize hizmet etmiş bir devlet adamını böyle bir şeyle itibarsızlaştırmayı vicdan ve merhamet asla kabul etmez.”diye ifade etti. 

BİR TARAFTA MAFYANIN KENDİSİ OLAN BİRİ VAR DİĞER TARAFTA BİR BAKAN VAR
Başkan Yıldırım,“Bir bakanı itibarsızlaştırmaya asla müsaade edilmemelidir.Bakanımız bu kadar hizmetine karşılık böyle bir şeyle karşı karşıya kalıyorsa bu perdenin arkasında çok büyük oyunlar var. Bu oyunlar da en kısa zaman ortaya çıkacaktır. Doğal olarak ülkenin gündemi değişiyor. Ülkenin gündeminin değişmesini isteye belli bir gruplar var. Bir tarafta mafyanın kendisi olan biri var diğer tarafta bir bakan var. İkisi de aynı kefede olmaz. Gündem değiştirmek ve farklı yerlere çekmek anlamında senaryo gibi geliyor bana.Ak Parti kurulduğu ilk günden itibaren mafya ve mafya grupları ile mücadele etmiştir ve etmeye de devam edecektir. Bunun yanı sıra PKK gibi bir terör örgütünü bitirmiş bir Bakan üzerinden bu olaylar oluyor. Bu da ayrı sorgulanması gereken bir şeydir.”dedi.

MAFYA LİDERİNİN AÇIKLAMALARINDA HEMŞEHRİLERİMİZİN ADININ GEÇMESİ UTANÇ VERİCİ 
Yeniden Refah Partisi Elazığ İl Başkanı Av. Erhun Karakuş ise yaptığı açıklamada,“Bu iddialar henüz bir belge ile ispatlanmış değil. Ancak böyle bir mafya lideri ve suç makinesi tarafından ne yazık ki ülkemizde bakanlık yapan,milletvekilliği yapan hemşehrilerimizin adının geçtiği olayın duyulması bile bir utanç verici bir şeydir. Sayın Süleyman Soylu’nun katıldığı televizyon programını izledim. Söylediği cevaplara baktım samimi şekilde şunu istedim.Tatmin edici bir cevap versinki içimiz rahat etsin.Ama program sonun da kesin bir açıklama yapmadı ve vicdanları rahatlatamadı.”dedi.

SEDAT PEKER’İN ELİNDE BELGE YOK SADECE İDDİA EDİYOR
Söylenen iddiaların artık çok çirkin boyutlara ulaştığını ifade eden Karakuş,“Yani samimiyetimle söylüyorum bundan sonra daha kötü şeylerin çıkmasını istemiyorum. Ülkem adına ve insanım adına. Ayrıca Bakan Soylu geçtiğimiz aylar da sokağa çıkma konusuyla alakalı olarak istifa etti.Basit bir olayda istifa eden Bakan Soylu’nun böyle iddialardan sonra da görevden durması  yanlıştır. Biz bunu izlerken keyif almıyoruz. Gerçekten üzülüyoruz. Sedat Peker’in elinde belge yok sadece iddia ediyor. Siz devleti yönetiyorsunuz bu iddialara karşı bir belge ortaya koyun. Ama bir belge de yok. Orta da bir şaibe var. Bu saatte sonra kim bu adamla kirli işlere girmişse hemen görevden alınmalıdır. Çünkü tıkanan bu süreci açmak böyle olur. Mafya lideri bir iddia da bulunuyor,inşallah hepsi yalandır.”diye ifade etti. 

EKREM İMAMOĞLU’NA ELİNİ ARKAYA BAĞLADI DİYE SORUŞTURMA AÇANLAR BU KONU DA SORUŞTURMA AÇMIYOR
CHP Elazığ İl Başkanı Yavuz Doğdu ise yaptığı açıklamada,“Bu işin içinde çok büyük oyunlar var. Rant ve mafya var. Genel Başkanımız sürekli soruyor ama soruşturma açılmıyor.Ekrem İmamoğlu’na elini arkaya bağladı diye soruşturma açanlar bu konu da soruşturma açmıyor. Mafya ile böyle bir şeylerin yapılmasını asla kabul etmeyiz. Bu tür olaylar ülkemizi zor durumda bırakıyor.”dedi.

ÜLKENİN GERÇEK KONUSU EKONOMİ 
Ülkenin gerçek konusunun ekonomi olduğunu ifade eden Doğdu,“Ülkenin gerçek konusu ekonomiyken bu tür olayların gündeme gelmesi farklı yerlere gitti. Gündem değiştirildi. Ama bu gündemi değiştirmenin ötesine de geçecek gibi görünüyor.”diye konuştu. 

BİR İDDİA VARSA ARAŞTIRMAK HUKUK DEVLETİNİN GÖREVİDİR
HÜDAPAR Elazığ İl Başkanı Yasin Kavaklı ise yaptığı değerlendirme de,“Var olan herhangi bir iddia ülkenin faydasına değil zararınadır. Söz konusu var olan bir iddia varsa araştırmak hukuk devletinin de görevidir. Halk bilgilendirilmelidir. Çünkü insanlarımızı çok rahatsız eden iddialar var. Yerel de bile gündem bu iddialar. Bu çerçevede hukuk devleti olarak soruşturma yapılmalı ve halk gerçek bilgiler ile bilgilendirilmelidir. Olması gereken de budur.”dedi.

VATANDAŞIN AKLINDAKİ SORULARA CEVAP BULUNMASI GEREKİYOR
DEVA Partisi Elazığ İl Başkanı Av. Mehmet Kangal ise yaptığı açıklamada,“Yaşanan bu süreç şunu gösterdi,halk nezdinde meşruluğu yitirmiş Ak Parti Yönetiminin yıllarca kirli ilişkiler ile ülkeyi süreklediği  noktayı bize gösterdi.İleri sürülen iddialar kim tarafından ileri sürülürse sürülsün görmezden gelecek iddialar değil. Devletin bütün damarlarına kadar işlemiş ve herkesi yakından ilgilendiren iddialar.Artık kendini devlete adamış savcıların gerekli soruşturmaları başlatması gerekiyor. Vatandaşın aklındaki sorulara cevap bulunması gerekiyor.”diye ifade etti. 

ULAŞILAMAYAN VE KONUŞMAYANLAR
Konu ile ilgili görüşlerini almak isteyen muhabirlerimiz MHP İl Başkanı Semih Işıkver’e ulaşamazken, İyi Parti,Gelecek Partisi  ve  Saadet Partisi İl Başkanları,  konu hakkında Genel Merkezlerinin şifahi olarak konuşulmaması ve fikir beyan edilmemesi talimatları gereği fikir beyan etmeyeceklerini ve ilerleyen zaman da gerekli açıklamaları  kamuoyu ile paylaşacaklarını ifade etti.