'KIŞ GELMEDEN ARAÇLARIN BAKIMI YAPILMALI'

Kış mevsimine yaklaştığımız bugünlerde araç sahiplerine uyarılarda bulunan Otopartik Bölge Bayisi Ercan Oto Firma Yetkilisi Yüksel Ercan, araçlarda meydana gelecek arız

'KIŞ GELMEDEN ARAÇLARIN BAKIMI YAPILMALI'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kış mevsimine yaklaştığımız bugünlerde araç sahiplerine uyarılarda bulunan Otopartik Bölge Bayisi Ercan Oto Firma Yetkilisi Yüksel Ercan, araçlarda meydana gelecek arızalar için gerekli bakımlarının yapılmasını ifade etti.

Vatandaşların beklenmedik arızaları ve bunlara bağlı servis masraflarını en aza indirmek için mutlaka yılda bir kez araçlarını bakımdan geçirmesi gerektiğini ifade eden Otopartik Bölge Bayisi Ercan Oto Firma Yetkilisi Yüksel Ercan, Firma olarak tüm araçların bakımlarını yaptıklarını belirtti.

“Son teknoloji ile hizmet ediyoruz.”

Kış mevsiminin gelmesiyle birlikte araç sahiplerinin daha titiz olması gerektiğine değinen Ercan, firma olarak son teknoloji ile hizmet ettiklerini ifade ederek “Firma olarak yıllardan beri vatandaşlara hizmet anlayışımızı artırarak devam etmenin mutluluğu yaşıyoruz. İşletmemizde son model teknoloji ile araçların bakımlarını yapıyoruz. Düzenli olarak bakımı yapılan bir araçla vatandaşlarımız güvenli, düzgün ve sağlıklı bir yolculuk yaparlar.” diye konuştu.

“Güvenli araç kullanımı için bakım şart”

Kış öncesi araç bakım kurdigerarına da değinen Ercan, kış mevsiminde araçlarda yaşanabilecek aksaklıkların önlenmesi için vatandaşlara uyarılarda bulundu.

Vatandaşların araçlarını yılda en az bir defa gerekli bakımları yapması gerektiğini belirten Otopartik Bölge Bayisi Ercan Oto Firma Yetkilisi Yüksel Ercan,“Otopratik” servisimizde, araçlarımızın lastik havasının kontrolü, kontak açıldıktan sonra ekran lambalarının kontrolü, araç aynalarının kontrolleri, farların ve elektrikli aksamın kontrolü, havalandırma mazgdigerarının kontrolü, motor yağı kontrolü, hidrolik yağı kontrolü, diğer sıvı seviyelerinin kontrolü(radyatör suyu, silecek suyu vb.),akü kontrolü, yakıt filtresi, hava filtresi, polen filtresi vb. filtrelerin bakımı, araç fren baskı balata gibi parçaların bakımları yapılır. Kış mevsimi gelmesiyle birlikte vatandaşlarımız sağlıklı ve güvenli bir araç kullanımı için mutlaka araçlarını bakımdan geçirmesi tavsiye ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

“Kış lastikleri mutlaka kullanalım”

Deseniyle olduğu kadar soğuğa dayanıklı kauçuk karışımlarıyla da kar ve buz gibi kaygan koşullarda maksimum çekiş ve fren gücünü zemine iletebilen kış lastikleri silika teknolojisiyle üretilmektedir diyen Yüksel Ercan, “Kullanılan bu teknoloji sayesinde lastiğin tutunma özelliğini arttırmaktadır. Kış lastiklerinde dikkat edilmesi gereken en önemli nokta hız serilerine uyumudur. Çünkü kış lastiklerinde hız serileri standart lastiklere oranla düşüktür. Otomobilin son sürati yüksek olsa bile lastiğin hız serisi aşılmamalıdır. Bunun yanı sıra ısılar 7°C civarında seyrettiği zaman, normal yaz lastikleri sertleşmeye başlamakta ve dolayısıyla kaymaktadır. Kış lastiklerinin kavrama ve yola tutunma özellikleri, sadece karda ve buzda değil, ısının 7°C’ lere düşmesiyle devreye girmektedir” dedi.