'İYİ' Uçuyor

Yeni anayasa ve seçim konusunda yapılacak değişikliklere seçim barajının yüzde 7'ye düşürülmesi tartışmaları arasında yapılan son anketlerde MHP'nin ciddi düşüşüne karşın İyi Parti'nin yükselişi devam ediyor.

'İYİ' Uçuyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Avrasya Araştırma şirketi yapmış olduğu ankette AK Parti'nin yüzde 35'lere kadar gerilediği görülürken en büyük sıçramayı Meral Akşener önderliğindeki İYİ Parti'nin yaptığı gözlemlendi.

Öyle ki ana muhalefet partisi konumundaki CHP ile arasındaki oy farkını 6 puana kadar indiren İYİ Parti, yapılan araştırmada yüzde 16.5'lik kesimin desteğini aldı. Aynı ankette CHP'nin oy oranı ise yüzde 22 olarak belirlendi.

MHP'nin yüzde 8.3 ile baraj altında kaldığı araştırmada Ali Babacan'ın DEVA Partisi'nin oy oranı yüzde 2.9 oldu. İşte anketten çıkan sonuç;
AK Parti: Yüzde 35,4
CHP: Yüzde 22
İYİ Parti: Yüzde 16,5
HDP: Yüzde 11,3
MHP: Yüzde 8,3
DEVA Partisi: Yüzde 2,9
Gelecek Partisi: Yüzde 1,2
Saadet Partisi: Yüzde 1,2

Bu tablo da gösteriyor ki İyi Parti öncülüğünde üçüncü bir ittifak yolda. CHP ve özellikle HDP kamburundan kurtulmak isteyen İyi Parti için yüzde 16.5 oy oranı çok memnun edici bir oran.
Bu anket sosyal medyada “Fosforlu Meral” gibi edep dışı yapılan bir paylaşım densizliğinden önce yapılmış. Sözüm ona İyi Parti’yi bitirmek için yapılan ve Genel Başkan Akşener’e yönelik uygunsuz yakıştırmalar içeren paylaşımlardan sonra bu anket yapılsaydı eminiz ki yüzde 20 ‘ye çıkardı İyi Parti’nin oyu.

Kim yaptı ve kim başlattıysa “Fosforlu Meral” edepsizliğini biliniz ki o kesim İyi Parti’ye çalışıyor ve Cumhur ittifakını bitirmeyi amaçlıyor.  Çünkü bu sürecin Ak Parti ve MHP’yi getireceği nokta bu.