İYİ, Düşüyor

Muhalefete yakınlığıyla bilinen Avrasya Araştırma Şirketi'nin Başkanı Kemal Özkiraz, son anket sonuçlarını paylaştı.

İYİ, Düşüyor

Ankette en dikkat çeken parti İYİ Parti oldu. Kararsızlar dağıtıldıktan sonra İYİ Parti'nin oy oranı yüzde 12.6 olarak ölçüldü. Daha önce yapılan anketler ise İYİ Parti'nin 15 ve 16 bandında gittiği görülüyordu.

Türk siyaseti, hormonlu büyüyen partilerin hızının  aynı hızla düştüğüne çok şahitlik etti. İyi Parti’nin 4-5 puan düşmesi ve düşüşün aynı oranda gerilemeye devam edeceği siyasi gözlemciler tarafından da dile getiriliyor.

Bu düşüşte en önemli rol, geçtiğimiz aylarda parti içindeki Yavuz Ağıralioğlu, Koray Aydın gibi milliyetçi ve muhafazakar kimliği ile öne çıkan ve parti tabanında ciddi bir ağırlığı ve karşılığı olan isimlerin pasifize edilmesiyle yorumlanıyor.

Yine partinin, Türkiye düşmanı FETÖ, Soroz ABD Başkanı Biden gibi kesimlerin söylemlerine sarılması ve başta milli güvenlik ve ulusal çıkarlar olmak üzere birçok hizmeti acımasızca eleştirmesi, oyların düşmesine sebep oluyor.

Soylu- Özdağ polemiği ve restleşmesinden sonra İyi Parti’nin önemli bir kesiminin Zafer Partisi’ne gidebileceği, bununla birlikte Ali Babacan’ın Deva Partisine de akabileceği öngörülüyor.