İttifaklar At Başı Gidiyor

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin yaklaşmasıyla seçim hazırlıklarını sürdüren partiler anketlerle oy potansiyellerini ölçüyor. Bu kapsamda kendi anketini yaptıran CHP'nin oy oranını Genel Başkan Yardımcısı Salıcı, canlı yayında açıkladı. Salıcı, AK Parti'nin yüzde 30, CHP'nin yüzde 28 bandında olduğunu söylerken Millet İttifakı'nın Cumhur İttifakı'ndan 1 ila 3 puan önde olduğunu ifade etti. 

İttifaklar At Başı Gidiyor

Salıcı’nın verdiği rakamlar doğru ya da yanlış ama Türkiye gerçeğini yansıtan en doğru bir sonuç. Her iki tarafın yaptırdıkları anketlere baktığımızda neredeyse 10 puanlık farkların gösterildiği abartılı ve manipülatif bir düzlemde, Salıcı’nın açıkladığı sonuç daha gerçekçi.

Salıcı,  bu sonuçları açıklarken aslında kendi ittifakına mesaj veriyor. “Durum sizlerin gördükleri şişirilmiş anketlerdeki gibi değil. Hele hele seçimin kazanılması hiç garanti değil. Kritik bir noktadayız aman aman rahat olmayın ve adayımıza destek olun. Ya kıl payı kazanırız ya da kaybederiz” mesajını vererek kendi tabanına uyarı gönderiyor.

Bu sonucu  Cumhur İttifakı da görmeli. Seçim Cumhur İttifakı için de garanti değil. Bunun için başta YRP ve HÜDAPAR olmak üzere diğer partililerle ittifakın genişletilmesi, ittifak olmasa bile ikinci turda desteklerinin alınması yönünde adımlar atılması gerekiyor.

En önemlisi de geçmişte Ak Parti ve MHP’ye destek olan ancak şimdilerde yapılan yanlışlıklar sebebiyle kırgın ve küskün olan parti tabanının bu kırgınlıklarını gidermeye yönelik adımlar atılması gerekiyor. Bu adımlar atılırsa hedefe bir adım daha yaklaşılabilir.