İtibar Geri Gelecek Mi?

Kurulduğu ilk yıllarda önemli hizmetlerin şehrimizle buluşmasına öncülük eden ancak zaman içinde bu amaçtan uzaklaşıp kişisel çıkarlar elde etme, bir makama yükselme ve sıçrama tahtası olarak kullanıldığı iddialarıyla itibar kaybına uğrayan Elazığ Sivil Toplum Kuruluşları Platformu, yeni yönetim ve dönem sözcüsünü seçti. Halkımız, STK Platformunun yeniden fabrika ayarlarına dönerek merkezine şehri ve şehrin sorunlarını almasını bekliyor.

İtibar Geri Gelecek Mi?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İlimizde faaliyet gösteren 125 Sivil Toplum Kuruluşunun bir araya gelerek 2010 yılında oluşturmuş oldukları Elazığ Sivil Toplum Kuruluşları Platformu, kurulduğu yıllarda önemli çalışmalar imza attı ve şehrimiz için önemli olan birçok projeyi gündeme getirmekle kalmadı bunların hayata geçirilmesi noktasında gayretler gösterdi.

Sivil, dolayısıyla halkın sesinin daha gür çıkması ve şehrin problemlerine getirdiği yapıcı ve yönlendirici yaklaşımlarıyla kısa sürede önemli bir etkinlik kazanan STK Platformu, yapımı yarım kalan ve bölgeye tehlike saçan YİMPAŞ binasının eğitime kazandırılması, Harput’a Diyanet Eğitim Merkezi kazandırılması, Kuzey Çevre Yolunun programa alınması, ilimizin teşvik kapsamına alınması ile şehrimiz ile ilgili öne çıkan her problemle ilgili hazırladığı raporlar ve çözüm önerileri ile siyasilerimiz ve yöneticilerimize önemli katkılar sundu.

Bu çalışmalarla birlikte milli ve manevi konularda birçok etkinliğe imza atan STK Platformu, bu çalışmalarıyla kamuoyunun takdirini kazanmıştı.

ETKİSİ KAYBOLDU
Elazığ STK Platformu kurulduğu ilk yıllardaki bu etkinliğini ve misyonunu zamanla yitirmeye başladı. Kuruluş amacı Elazığ olan ve tek hedefi şehrin kalkınması olan Platform, zamanla bu genel amaç ve ilkelerinden uzaklaştı.

Kurucu iradenin ilkeleri ve amaçları, zamanla kişisel hedeflere dönüştü. İlimizin sorunlarını dile getirip siyasiler ve yöneticiler nezdinde takibini yapmak yerine olayı sorunları sadece konuşmakla yetinme ve takipçilik özelliğini yitiren bir yapıya dönüştü.

BASAMAK OLARAK KULLANILDI
Şehrin hayati sorunlarını, çözüm önerileri ile birlikte yapıcı bir üslupla dile getiren ve bunun sıkı takibini yapan STK Platformu, zamanla yönetime giren ya da dönem sözcüsü olan bazı  kişilerin basamak olarak kullanmak istedikleri bir yapıya döndüğü iddia edildi. 

Yapısı gereği sık sık ilimiz yöneticileri ve milletvekilleri ile görüşen, bu görev gereği Ankara bürokrasisini ziyaret eden Platform yönetimi, bu görüşme trafiğini şehir yerine kendi hedeflerine ulaşmanın bir vesilesi yapmak gibi bir yanlışa düştükleri zaman zaman gündeme geldi ve kamuoyunun da tepkisini çekti. 

Milletvekili, rektör, bürokrat olmak ve bir üst göreve yükselmek ile siyasette bir mevki elde etmek için platformu basamak olarak kullanmak isteyenlerin bu tutumları şehrin sorunlarının da ikinci plana itilmesine sebep oldu.

İTİBAR SIFIRLANDI
STK Platformunun zaman içinde yok olmaya yüz tutan bu misyonu ve yöneticilerinin şahsi talep ve beklentileri, bu yapının siyasiler ve yöneticiler nezdinde de itibarını tüketti. Kendisinin beklediklerini şehrin beklentilerinin gerisine atan platformun bu tavrı, şehir yöneticileri ve siyasilerin de dikkatlerinden kaçmadı ve yapının tüm itibarı sıfırlandı. 

YENİ DÖNEM YENİ UMUT OLACAK MI?
Platformun tüzüğü gereği her yıl beşi yenilenen ve 10 kişiden oluşan yürütme kurulu için geçtiğimiz günlerde seçimler yapıldı. STK Platformu Çalışma Grubuna seçilene 5 isim şunlardan oluştu: Kenan İnallı, Bilal Canpolat, Suphi Döner, Resul Şahin, Zafer Aksuoğlu.

Yeni seçilen üyelerle birlikte 10 kişi olan yürütme kurulunda dönem sözcülüğü için seçim yapıldı. Mithat Ulaş ile Ergün Arslan’ın aday olduğu seçimlerde adayların her biri 5’er oy alınca kura çekildi. Çekilen kura sonucu ise Ergün Arslan bir yıllığına  platformun  dönem sözcüsü oldu.

Gençliği, heyecanı ve enerjisi ile özellikle deprem sürecinde kendini ispatlayan Ergün Arslan’ın öncelikle devraldığı kötü algıyı gidermek amacıyla yüzünü şehre ve halka dönmesi, bilinen sorunların çözüm önerilerini de sunarak giderilmesi yönünde etkin çalışma yapması bekleniyor.

DEPREM MERKEZLİ SORUNLAR ÖNCELİKLİ
STK platformunun öncelikle depremden kaynaklı problemleri öncelikleri arasına alması ve özellikle TOKİ’nin mağdur ettiği hemşerilerimizin sorunlarının çözümüne odaklanması bekleniyor.
Kamu kurumlarının çözmemekte ısrar ettiği  ya da yeterince kafa yormadıkları için içinde çıkamadıkları problemlere  yönelik oluşturacakları komisyonlar marifetiyle çözüm alternatiflerinin kurumlara sunması beklenen STK Platformu’nun bu çalışmalarla kaybettiği güven ve itibarını yeniden kazanması bekleniyor.

ŞAHSİ BEKLENTİLERE ALET EDİLMEMELİ
STK Platformu’nun tek öncelik ve hedefinin Elazığ olması gerektiğini, şahsi beklenti ve amaçların platformu  vesile kılarak yönetici ve siyasilerden talep edilmesi halinde itibarın kazanılması şöyle dursun daha da güven kaybı yaşayacağını ifade eden platforma üye diğer STK yöneticileri, bunun yapılması halinde oluşumun tamamen dağılacağı ve feshedileceğini belirtiyorlar.