İtibar Etme!

Emniyet Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, Emniyet Genel Müdürlüğü ve EUROPOL'den gönderildiği izlenimi verilen, dolandırıcılık ve zararlı yazılım amaçlı e-postalar gönderildiği tespit edilerek, vatandaşların bu tarz iletilere itibar etmemesi istendi.

İtibar Etme!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Açıklamada, "Son dönemde vatandaşlarımızın kullanmış oldukları e-posta adreslerine, Emniyet Genel Müdürlüğümüz ile bağlantısı bulunmayan '[email protected]' e-posta adresinden, Emniyet Genel Müdürlüğü ve EUROPOL'den gönderildiği izlenimi verilen, dolandırıcılık ve zararlı yazılım maksatlı e-postalar gönderildiği tespit edilmiştir. Vatandaşlarımızın kullanmış oldukları e-posta adreslerine gelen bu tarz iletilerin içeriğindeki linkleri açması ve ekinde bulunan dosyaları indirmesi halinde maddi/manevi zarara uğrama riski oluşabileceğinden bu tarz içeriklere itibar edilmemesi önem arz etmektedir. Türk Polis Teşkilatı olarak suç ve suçlularla mücadelemizi her alanda olduğu gibi sanal ortamda da aralıksız sürdüreceğiz" denildi.  

Özellikle son yıllarda halkın bu tür dolandırıcılık yöntemleri yüzünden zor durumda kaldığını biliyoruz. Özellikle resmi kurumların adını kullanarak vatandaşlardan para toplama yöntemi dışında, cep telefonlarına ve maillere mesaj atarak kısa yoldan para kazanmanın yollarını arayan uyanıklar çoğaldı. 

Medya’ya da düşen haberler de oldukça fazla insanımız bu dolandırıcıların tuzağına düşüyor, maddi ve manevi zarar görüyorlar. Güvenlik güçlerimiz sürekli bilgilendirmeler yapıyor ama ne yazık ki halen bu tür olaylar yaşanıyor. 

Vatandaşlar olarak güvenlik güçlerimizin uyarılarını dikkate almak zorundayız. Bu tür dolandırıcılara taviz vermemeli ve en kısa sürede emniyet güçlerine haber vermeliyiz.

Yoksa birçok insanımız maddi ve manevi zarar görmeye devam eder.