İsteyince Oluyormuş…

Elazığ'ın yıllardır en büyük sorunlarından bir tanesi olan Uluova ve Kuzova sulama projesine 1 milyon TL ödenek ayrılırken, Mili Eğitim Bakanı Mahmut Özer'in Elazığ'ın 1.3 Milyar TL'lik yatırım programına alındı müjdesini vermesi, ilimiz siyasilerinin eğitim konusuna gösterdiği duyarlılığı neden sulama projesine göstermiyor sorularını gündeme getirdi.

İsteyince Oluyormuş…
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ’ın yıllardır en büyük sorunlarından bir tanesi olan Uluova ve Kuzova sulama projesine yıllardır istenilen ödenek çıkartılamazken, İlimize geçtiğimiz haftalarda yapacağı ziyaretini erteleyen ve Pazartesi günü bir dizi açılış ve ziyaretlerde bulunan Mili Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in  Elazığ’ın 1.3 Milyar TL’lik yatırım programına alındı müjdesi memnuniyet oluşturmuştu.  Siyasilerin eğitim konusunda gösterdiği gayretin aynısını Uluova ve Kuzova sulama projesi içinde göstermesi isteniliyor. 

İsteyince Oluyormuş…

364 MİLYONLUK YATIRIM 1.3 MİLYARA ÇIKARILDI
İlimizi ziyareti esnasında valilikte katıldığı toplantı sonrası açıklama yapan Bakan Özer, “Elazığ için 2022 yılında öngörülen 364 milyonluk yatırım bedeline ilave olarak 1 milyarlık ödenek daha ilave edilerek toplamda  1.3 milyara çıkardıklarını ifade ederek, yatırımların Elazığ’ımıza hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” demişti. 

ELAZIĞ’A DEV EĞİTİM YATIRIMI 
2020 yılındaki depremden sonra güçlendirme ve yık- yap programları ilimizde hızlı bir şekilde devam ettiğini ifade eden Bakan Özer, “Bu yık-yap çalışmalarını ve güçlendirme çalışmalarını 2022 yılı içerisinde tamamlayacağız. Okullarımızın onarımları için 12 milyonluk bir bütçe tahsis etmişiz. 48 milyon ilave bütçe vererek 60 milyona çıkarmış olduk.” dedi.

İsteyince Oluyormuş…

SİYASİLERİMİZ AYNI İLGİYİ SULAMA PROJESİNE DE GÖSTERMELİ 
Elazığ’ın eğitim konusunda aldığı yüksek ödenekler ve yaşanılan sıkıntıların çözümü noktasında alınan çözüm kararları tüm vatandaşları memnun ederken, Elazığ’ın en önemli sorunlarından bir tanesi olan Uluova ve Kuzova sulama projesine istenilen ödeneklerin alınamaması kafalarda soru işareti oluşturdu. Başta siyasilerimiz olmak üzere, tüm ilgili yetkililerin eğitim konusunda gösterdiği büyük başarının sulama konusunda da gösterilmesi için adımların atılması gerekiyor. 

İsteyince Oluyormuş…

PROJE TAKİBİ VE ISRARCI OLMAK GEREKİYOR 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Elazığ’a olan özel ilgisi ve sevgisi nedeniyle ilimiz için gidecek her projenin kabul göreceğini belirten vatandaşlar, siyasilerimiz istedikleri takdir de sulama konusunda da büyük ödenekler çıkartabileceklerini ve çiftlerimize müjde verebileceklerini ifade ediyorlar. 

SULAMAYA SADECE 1 MİLYON 
Elazığ 2022 Yılı Yatırım Programı Resmi Gazete'de yayımlanmıştı.  Bugüne kadar ihmal edilen ve şehrin tarım ve ekonomisini olumsuz etkileyen sulama projelerine geçen yıl olduğu gibi 1 milyon gibi sembolik rakamlar ayrılırken, stadyuma 25.000.000 TL, Elazığ Orman Bölge Müdürlüğü Hizmet Binasına 9.000.000 TL, lojman yapımı için 4.500.000 TL ödenek tahsis edilmişti.  2022 bütçesinde sulama projelerinin yer almaması siyasilerin ilimiz sorunlarına ne kadar sahip çıktıkları sorusunu gündeme getirmişti. 

İsteyince Oluyormuş…

SİYASİLER SULAMAYA İLGİ GÖSTERMİYOR MU?
Halkımızın yaşadığı ve şehir ekonomisine önemli katkılar sağlayacak Uluova ve Kuzova sulama projelerine 2022 yılı bütçesinde de yer verilmemesi şaşkınlıkla karşılanmıştı. Şehrin kaderini değiştirecek önemli sulama projeleri bu yılki bütçede de es geçilip iz bedeli olarak sadece 1 milyon TL ödenek konması şehirde büyük bir hayal kırıklığı oluşturmuş ve vatandaşların yetkililerin bu konuya yeteri derece de ilgi göstermediği söylemlerine neden olmuştu. 

SİYASİLERİN ETKİSİ OLDU MU?
İlimiz 2022 yılı yatırım programına birinci derecede önemli ve elzem olan sulama projeleri ve Pertek köprüsü gibi önemli bir eksikliği gidermeye yönelik projelere komik denecek derecede ödenek ayrılması, buna karşılık kamu binası, lojman ve büyük problemler yaşanmayan demiryolları elektronik sistemlerine yüklü ödenekler aktarılması konusunda siyasilerin nasıl bir etkisi olduğu konusu tartışma konusu olurken,siyasilerin ilgili bakanlıklarda  sulama konusunda yeteri derece de etkili olup olmadığı tartışma konusu olmuştu. 

İsteyince Oluyormuş…

AYNI DUYARLILIK SULAMA PROJELERİNE DE GÖSTERİLMELİ 
Şehrin ekonomik ve tarımsal üretimi  açısından kurak toprakların sulanmasını amaçlayan Uluova ve Kuzova sulama projeleri için eğitim konusunda olduğu gibi  her kesimin kenetlenerek gündem oluşturması ve siyasilerimizin de Ankara’da ilgili bakanlıklara ısrarcı olması gerekiyor. Eğitim konusunda aldığı yüksek ödenekler ile mutlu olan Elazığ’ın sulama konusunda da yetkililerden artık yıllardır beklediği müjdeyi duyması gerekiyor.