İsteyince Oluyor…

Gazetemizin 31 Mayıs 2022 tarihli nüshasında manşetten verdiğimiz '2022 hamle yılımız olsun' haberinden sonra il özel idaresi harekete geçti ve yıllardan beri atıl durumda olan asfalt plentinde sıcak asfalt üretmekle kalınmadı, alınan yeni finişer ve silindir ile köy yollarına kaliteli ve konforlu asfalt serimine başlandı.

İsteyince Oluyor…
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İlimizin sorunlarını gündeme getirmekle birlikte çözüm önerileri de sunan Hakimiyet Gazetesi, 31 Mayıs 2022 tarihli nüshasında manşetten verdiği “2022, Hamle Yılımız olsun” haberinin olumlu yansıması bir ay geçmeden kendini gösterdi.

Elazığ Valisi Ömer Toraman, bir ay önce merkez köy muhtarları ve kurum müdürleri ile hizmette verimliliğin artması ve koordinasyonun sağlanması amacıyla bir toplantı düzenlemişti. 

Muhtarların taleplerini de dinleyen Vali Toraman, İl Genel Meclis Üyeleri, Kurum Müdürleri ve Muhtarlara 2022 yılının kırsal kesim altyapısında bir hamle yılı olması için çağrıda bulunmuştu.

İsteyince Oluyor…

“KIRSALA HİZMETTE ATILIM YILIMIZ OLSUN”
O tarihte yapılan toplantıda kış aylarında 2022 döneminde yapılacak çalışmalar için etüt ve proje çalışmalarının yapıldığını ve  bu dönemin bir hamle dönemi olması gerektiğini belirten Vali Ömer Toraman, “2022 yılı İl Özel İdare için kırsal kesim altyapısında bir hamle yılı olsun. Özellikle kış döneminde gerekli etüt ve proje çalışmaları yapıldı. Kırsal altyapıyı güçlendirmek için gayret göstereceğiz.” ifadelerini kullanmıştı.

İsteyince Oluyor…

VALİ TORAMAN’IN TALİMATIYLA HAREKETE GEÇİLDİ
Elazığ Valisi Ömer Toraman’ın ilgili kurumlar ve muhtarlarla yaptığı toplantı sonrası, İl Özel İdaresi’ne verdiği talimatlar sonucu harekete geçildi.

Yıllardan beri atıl durumda bulunan asfalt plenti işletilmeye başlandı. Bununla birlikte kaliteli ve konforlu asfalt dökmekte kullanılan bir adet asfalt finişeri ve bir adet silindir de araç parkına kazandırılarak köy yollarının asfaltlanmasında  kullanılmaya başlandı.

İsteyince Oluyor…

VALİLİK SİTESİNDEN DUYURULDU
Vali Ömer Toraman’ın girişimleri  ile kırsalda bulunan köylerin yollarının asfaltla buluşması amacıyla İl Özel İdarenin kendi tesislerinde asfalt üretilerek yine kendi araç ve gereçleri ile serilmesi çalışmalarında gelinen nokta valilik sitesinden şu cümlelerle duyuruldu: “İl Özel İdaresi iştiraki olan İdare Yatırım A.Ş tarafından, İl Özel İdaresi envanterine toplam 5.400.000 TL yatırım bedelli, 1 adet finişer ve 1 adet lastik bandajlı silindir kazandırıldı. Toplam 5.400.000 TL yatırım bedelli araçlar köy yollarının konforunu arttırmak üzere hizmet vermeye başladı. Ayrıca Elazığ İl Özel İdaresi tarafından Karayolları yol ağlarına bağlantısı olan 45 köy yolunda, kendi asfalt plent tesisinde ürettiği BSK (Bitümlü Sıcak Karışım) ile asfalt yol yapımına başlanıldı.”

İsteyince Oluyor…

ASFALT PLENTİNİ SORMUŞTUK
31 Mayıs 2022 tarihli haberimizde,  İl Özel İdaresi  bünyesinde bulunan asfalt plentinin  neden çalışmadığını gündeme getirerek şu görüşleri dile getirmiştik: “10 Ağustos 2017 tarihinde sıfır makinelerle kurulan ve dönemin Valisi Çetin Oktay Kaldırım ile AK Parti Elazığ Milletvekilleri Tahir Öztürk, Ömer Serdar ve Ejder Açıkkapı‘nın  da katılımlarıyla  törenle açılan asfalt  plenti ve kilitli parke üretim tesisi, aradan kısa bir süre geçmesinin ardından bilinmeyen bir sebeple üretimini  durdurmuştu.”

İsteyince Oluyor…

TESİSİN NEDEN ÇALIŞMADIĞINI GÜNDEME GETİRMİŞTİK
31 Mayıs 2022 tarihli haberimizde, Vali Toraman’ın 2022 yılının hizmette hamle yılı olarak ilan etmesine rağmen, köy yollarının asfaltlanması ve sokaklarının kilitli parke döşenmesi amacıyla 2017 yılında açılan ve çok kısa bir süre sonra üretimine ara veren asfalt plenti ve parke üretim tesisi şimdilerde kendi kaderine terk edilmiş olmasının, açıklanan hedef ile kaynakların verimli kullanılması noktasında büyük bir çelişkiyi ortaya koyduğunu dile getirmiştik.

ELAZIĞ’A YENİ HİZMETLER OLARAK YANSIYOR
İl Özel İdaresi’nin Vali Toraman’ın talimatıyla harekete geçmesi ve  sıfır olarak kurulmasına rağmen beş yıldan beri kullanılmayan asfalt plentinin bütümlü sıcak karışım asfalt üretmek suretiyle hizmete alınması, hem de araç parkına  yeni kazandırılan bir adet asfalt finişeri ile bir adet silindirin  asfaltlamada kullanılmaya başlanması vatandaşlar tarafından memnuniyetle karşılandı.
Vali Toraman’ın kurumların iş ve işleyişlerine yönelik denetleme  ve çözümcül toplantılar yapmasının bir yansıması olan bu uygulamanın,  diğer kurumlar için de yapılması gerektiğine dikkat çeken vatandaşlar, Vali Toraman’ın sorunları çözme noktasındaki  pratik çözümlerinin şehre yeni hizmetler olarak yansıdığını dile getiriyorlar.