'İSMAİL DEMİR'İN YANINDAYIZ'

Erol KARA/Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, ABD'nin Türkiye'ye karşı aldığı yaptırım kararına tepki göstererek, bu yanlış kararın yeniden gözden geçirmesini bekliyoruz dedi. Şerifoğulları, savunma sanayi başkanı Elazığlı hemşerimiz İsmail Demir'e yaptırım uygulanmasını da sert bir dille eleştirerek, 'Mesnetsiz yaptırım kararını kınıyoruz. Hemşerimiz İsmail Demir'in ülke olarak da şehir olarak da yanındayız. Bu kararın hiçbir hukuki zemini yoktur' dedi.

 'İSMAİL DEMİR'İN YANINDAYIZ'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, “Türkiye Cumhuriyeti’nin S-400 hava savunma sistemi alımını gerekçe göstererek Amerika Birleşik Devletleri’nin 14 Aralık 2020 tarihinde aldığı mesnetsiz yaptırım kararını esefle karşılıyor ve kınıyoruz. NATO’nun en önemli üyelerinden biri olan Türkiye’ye karşı alınan bu karar müttefiklik ilişkisi ile de bağdaşmamaktadır” ifadelerini kullandı.

 

Şerifoğulları, “Türkiye, kendi savunmasını güçlendirmek için bir karar almıştır. ABD’nin bu karara saygı göstermesi gerekmektedir. Türkiye aleyhine alınan bu tür kararlar, Türkiye’nin ulusal güvenliği için gerekli olan tedbirleri alma yönündeki kararlılığını etkilemeyecektir. Bu kararın hiçbir hukuki zemini yoktur, adaletten uzaktır ve müttefiklik ilişkisi bakımından tamamen yanlıştır. Türkiye savunma sanayi konusunda yerli ve milli teknolojiler konusunda ki duruşunu Cumhurbaşkanımızın emirleri doğrultusunda aslı bozmayacaktır” dedi.

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları,”Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, Savunma Sanayii Başkan Yardımcısı ve Roketsan Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Yiğit, Savunma Sanayii Başkanlığı Hava Savunma ve Uzay Daire Başkanlığından Serhat Gençoğlu ve Mustafa Alper Deniz’e karşı yaptırım uygulanmasının hiç bir hukuki zemini yoktur. Ülke olarak bu konuda tek yumruk olduk. Hemşerimiz İsmail Demir ve ekibinin şehir olarak ve ülke olarak yayındayız” diye konuştu.