Işıkver : 'TYP'lilere sahip çıkmalıyız'

Erol KARA/Milliyetçi Hareket Partisi Elazığ İl Başkanı Semih Işıkver, 24 Ocak Depremi sonrası İŞKUR tarafından bazı kurum ve kuruluşlara TYP (Toplum Yararına Programlar) adı altında işe alınan yüzlerce işçinin bu ay iş akitlerinin sona erdiğine dikkat çekerek, bahse konu işçilerin işlerinden çıkarmasının şehirde sosyolojik bir travmaya sebep olacağını söyledi.

Işıkver : 'TYP'lilere sahip çıkmalıyız'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

24 Ocak Elazığ depremi sonrası Elazığ’da yaşanan felaketin ardından İŞKUR aracılığıyla özellikle konteyner kentler, okullar, resmi kurum ve kuruluşlara 6 ay süreli alınan yüzlerce işçi sözleşmeleri bu ay bitiyor.

Konuya sessiz kalmayan Milliyetçi Hareket Partisi Elazığ İl Başkanı Semih Işıkver, binin üzerinde TYP programı kapmasında çalışan olduğuna işaret ederek,“Deprem ve pandemi süreci ile iki kez yara alan Elazığ’da bu kardeşlerimizin işten çıkarılması sosyolojik bir travmaya neden olur”dedi.  

Işıkver,” Binlerce işsiz kardeşimiz bu TYP üzerinden evine ekmek götürüyordu. Sözleşmeler bu ay sona eriyor. İki kez yara alan bir şehire biraz pozitif ayrımcılık yapılarak bu kardeşlerimizin çalışma sürelerinin uzatılmasını talep edeceğiz. MHP olarak ilgili bakanlıklarla görüşerek, destek talebinde bulunacağım. En çok işsizlik olan bir il de, bir anda binlerce kişinin işsiz kalması vicdanları yaralar.” dedi.