İş Ciddi ve Yakıcı

İktidarı en çok zora sokan ve buna karşılık muhalefete verilen en büyük koz olarak hayat pahalılığı geliyor.

İş Ciddi ve Yakıcı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Her ne kadar Cem Küçük, Turgay Güler gibi isimler için çok abartılacak bir durum yoksa ve 7 milyon kişinin Bergen Filmine gitmesini refah ölçüsü olarak sunmaya çalışsalar da AK Parti kurmayları bu işi ciddiye alıyor ve önlemler konusunda adımlar atıyor.

Ak Parti hükümeti,  son dönemde vatandaşın belini büken hayat pahalılığı için düğmeye bastı. Yetkililerin, temel tüketim maddelerinin fiyatlarının yılsonuna kadar sabitleyecek bir sistem üzerinde çalıştıkları ifade ediliyor.

Enflasyonla mücadele konusunda bazı öneriler üzerinde çalışan yetkililer, dar gelirli vatandaşın tükettiği ortalama 20 kalem ürünün belirlenip fiyatlarının sabitlenmesini gündeme aldı. Bunların arasında yağ, un, şeker, bebek bezi gibi ürünlerin yer alacağı ifade ediliyor.

Bu çalışma sonuç verir de fiyatlarda bir düşüşü getirir mi bilinmez ama hükümetin bu çalışmalarla birlikte üretimi artırıcı çalışmalar ya da üretimi teşvik edici adımlar atamadığı sürece raf ve fiyat savaşları devam eder. 

Palyatif önlemlerle yılsonuna kadar fiyatları sabitlemeye çalışmakla ki böyle bir şeyin olması mümkün değil sorun çözülmez. 

Üretimden tüketime tüm halkaların güçlü tutulup desteklenmesi gerekiyor. Bu yapılmadığı sürece suya yazı yazılmış olur ki bu da zaman kaybıdır ve sonuçları itibarıyla yakıcıdır.