İpekyolu, Halk Eğitim Olmamalı

Açılışını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yaptığı İpekyolu Uluslararası Çocuk ve Gençlik Merkezi faaliyetlerine başlamış.

İpekyolu, Halk Eğitim Olmamalı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ancak görünen o ki yapılan eğitimler, merkezin adıyla da merkezin hedefleri ile de çok örtüşmüyor.

Birçok kamu kuruluşunu desteği ve AB fonları ile yapılan merkezde Halk Eğitim Merkezleri tarafından verilen  eğitimlerin verilmesi, Fırat Üniversitesi tarafından verilen drone eğitimlerinin verilmesi asıl hedeften çok uzak kalındığını gösteriyor.

Geçtiğimiz yıl, çok sıradan bir faaliyet olan ve merkezin ruhuyla asla bağdaşmayan  domates fidesini üretip halka dağıtmayı bile çok önemli bir proje ve faaliyetmiş gibi gösteren merkez yetkililerinin artık titremesi ve kendine gelmesi lazım.

Bu merkez, standartlar üstü bir merkez ve kendisinden çok şeyler beklenen bir mekân. 

Bu merkezin Elazığ’a kurulması iradesini gösteren şahsiyetlerin hedefi bu değildi. Görünen o ki bu güzel tesis ve bu eğitim merkezi bazı yöneticilerinin kapasite, ufku ve yetenekleri ile sınırlı kalmış ve körelmiş.

Elazığ ve Türkiye, bu merkezden üstün teknoloji bekliyor. Bunu gerçekleştirecek beyinlerin tespit ve onları projelerle buluşturulmasını bekliyor.

İlimizde üstün zekâlı çocuklarımızın eğitim aldığı Bilim ve Sanat Merkezi öğrencilerinin hedef kitle olmasını bekliyor.

Sıradanlığın ve rutinin alanı ve merkezi İpekyolu Gençlik Merkezi olmamalı. Ve bu merkez, tek şahsın ortaya koyduğu ve yürüttüğü yüzyılın projesi olarak takdim edilip sıradanlığa demir atmamalı.