İmamoğlu Şansı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İstanbul'a alınacak yeni metrobüs alımına ve yapılacak olan yeni metronun finansına onay vermediği  iddiası İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu kızdırmış.

İmamoğlu Şansı

Konuyla ilgili sert bir açıklamada bulunan İmamoğlu, "Bütün duraklara, üst geçitlere yazacağız; Ey halkımız, sizin metroyla buluşmanızı engelliyorlar. Bugüne kadar bunu yapmadım artık afişe edeceğim" dedi.

Bu gelişmeden tüm vatandaşları haberdar edeceğini ve bu bilgiyi her yere yazacağını aktaran İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, "İnsanlarımızın metro hattı projelerine onay verilmediğini duymasını sağlayacağım. Ben diyorum ki inşallah o muktedir akıl ki o da vardır AK Parti'nin içinde ama İstanbul'da ama Ankara'da...

İmamoğlu’nun bu iddialarına Ak Parti İBB Gurup Başkan Vekili Tevfik Göksu'dan cevap gecikmedi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne (İBB) yapılan ve yapılması planlanan projelerin Cumhurbaşkanlığı tarafından engellendiği iddialarına, AK Partili Tevfik Göksu'dan cevap geldi.

Öne sürülen engellenme iddialarına karşı yasal borçlanma sınırının aşılması gerekçe gösterilirken, CHP'li Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu iddialarını yineledi.
Twitter hesabından İBB'nin borçlanmalarının İstanbul'u zor duruma soktuğunu tekrar eden Tevfik Göksu, bütçenin reklamdan ibaret olmadığını vurgulayarak yeni bir paylaşımda bulundu.

Ekrem İmamoğlu'na çağrıda bulunan Göksu, "İBB bütçesiyle ilgili verdiğiniz beyanatta bize gönderme yapmışsınız. Bütçeyi size Meclis'te tane tane anlattım ama 'anlamamışsınız.' Bir daha paylaşıyorum. Bu da yetmezse sizi ekranlara davet ediyorum. Halk TV bile olur. Soruları da önceden alabilirsiniz." ifadelerini kullandı.

Anlaşılan şu ki İBB, yasal borçlanma sınırının üstünde bir borçlanma talebinde bulunuyor ancak bu talep uygun görülmüyor. Soru şu?  İBB’nin bu talebinin reddedilmesinde Cumhurbaşkanının dahli nedir? Bir il belediyesinin bütçesi nispetinden daha çok borçlanamayacağı konusunda söz sahibi kurum hangisidir?

Bir şehrin belediyesinin yasal sınırları aşacak borçlanmayı yapamayacağı kararını Cumhurbaşkanına yükleyip, buradan siyasi bir yıpratma yapılmasına neden fırsat veriliyor?

Bu, talebe karşılık verecek, Maliye ve Hazine Bakanlığı mıdır, Çevre, Şehircilik ve İklim Bakanlığı mıdır, İç İşleri Bakanlığı mıdır yoksa farklı bir kurum mudur bilmiyoruz. Ama bu karar doğru bir karar olsa da Cumhurbaşkanlığı yıpratılıyor ve bunun üzerinden muhalefet eylem planları geliştiriliyor. Hem de halkta karşılık bulabilecek bir muhalefet…

2022 yılı yatırım programını yapan kurumun verdiği bu kararı, Cumhurbaşkanı  Erdoğan imzalıyor ve yayınlanmak üzere Resmi Gazete’ye gönderme teamülüne rağmen,  bu tabloya son şeklini veren bakanlıklardır. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın her ilin yatırım programını tek tek incelemesi, onay ve ret kararı vermesi mümkün değildir. Öyle olsaydı, Elazığ için Uluova ve Kuzova sulama projelerine daha çok bütçe ayırırdı.

Durum böyle olmasına rağmen, zaten başarısız bir belediye başkanı profili çizen İmamoğlu’na “Hizmet yapma fırsatı vermedikleri gibi bir de engelliyorlar” kozunu vermek hangi aklın ürünüdür anlamak mümkün değil.

Çok söyledik yazdık. Yine tekrar ediyoruz. İmamoğlu’nun bir hikâyesi yoktu, lakin Ak Parti’nin yeteneksiz bazı danışmanları bunu adım adım yazıyor. Allah akıl versin.