İMAM EFENDİ BULVARI'NIN YENİLENEN YÜZÜ

Elazığ Belediyesi'nin vatandaşların hayatını kolaylaştırmak, yaya güvenliği ve araç trafiğini düzenlemek amacıyla başlattığı çevre ve kaldırım yenileme ç

İMAM EFENDİ BULVARI'NIN YENİLENEN YÜZÜ
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ Belediyesi’nin vatandaşların hayatını kolaylaştırmak, yaya güvenliği ve araç trafiğini düzenlemek amacıyla başlattığı çevre ve kaldırım yenileme çalışmaları devam ediyor.

Asfaltla modern bir görünüme soktuğu cadde ve sokaklarda da uyumlu kaldırım çalışmaları yapan Elazığ Belediyesi, Arnavut kaldırımı döşemeli olan bazı noktalarda vatandaşların rahat yürüyebilmeleri için kaldırım yenileme çalışmaları yapıyor.

‘’SERT ZEMİN DÖŞEMELERİ YAPILIYOR’’

Elazığ Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından ilimiz merkez Ataşehir Mahdigeresi İmam Efendi Bulvarında bulunan kanaletin etrafında sökümü gerçekleştirilen Arnavut kaldırımı döşemeleri yerine dekoratif ve ergonomik Elazığ krem taşı ile sert zemin döşemeleri yapılması planlanıyor.

‘’BİSİKLET YOLU YAPILACAK’’

Ayrıca mevcut kanaletin kademeler halindeki derinlikleri 140 -160 – 180 cm olan derinlikleri sabitlenerek 80 cm’e düşürülmesi planlanmaktadır. Bunun yanı sıra kanaletin tahrip veya deforme olan parçaları yenisiyle değiştirilecek, mevcut peyzaj ve süs bitkilerinin eksikleri giderilerek iyileştirme çalışmaları yapılacaktır. Yeni yapılacak olan sert zemin kaldırım döşemesinin yanı sıra 650 m uzunluğunda ve 2 m genişliğinde yürüyüş yolu yapılacaktır. Günümüzün olmazsa olmazlarından olan ve sağlıklı yaşamın sağlanabilmesi için yine 650 m uzunluğunda ve 130 cm genişliğinde bisiklet yolu yapılacaktır.

‘’ENGELLİ VATANDAŞLARIMIZA BÜYÜK KOLAYLIK’’

Halkın beğenisini toplayan ve çalışmalarıyla özellikle engellilerin de kentin genelinde yaya ulaşımlarını rahatlatan Elazığ Belediyesi, kaldırımlardaki iniş çıkış rampaları ile de tekerlekli sandalye kullanan engellilere büyük kolaylık getirecektir.