İlle de Ekonomi…

Ak Parti cenahının itibarı ve etkisi sıfır bazı isimlerinin her şeyi güllük gülistanlık gösterme gayretlerine rağmen, saatin günde iki kez de olsa zamanı doğru göstermesi gibi doğruları ifade edebiliyorlar.

İlle de Ekonomi…
TAKİP ET Google News ile Takip Et

AK Parti hükümetini her fırsatta göklere çıkartan en sadık kalemlerinden Hürriyet Gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, köşe yazısında verdiği bilgiler Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı kızdıracağa benziyor.

Hükümete her şart ve ortamda destek vermeyi görev haline getiren hatta Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın takıldığı yerlerde kendisine sülfle veren Abdulkadir Selvi, bugünkü köşesinde halkın sesine kulak verdi.

Optimar’ın ağustos ayı anketinin sonuçlarını köşesine taşıyan Abdulkadir Selvi, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın her fırsatta ekonomimiz iyi söylemlerini boşa çıkaracak bir veriyi okuyucularına aktardı.

Selvi yazısında ekonominin en önemli sorun olduğunu ifade ederken Optimar‘ın anketinden Türkiye’nin en önemli sorunu nedir sorusuna, yüzde 40.9’la ekonomi yanıtı verildiğini ortaya koydu. Selvi, söz konusu  ankete göre koronavirüsün 12.8 oranıyla en önemli ikinci sorun olduğunu, üçüncü sırada ise 12.5’le işsizlik olduğunu aktardı.

Ekonomi ile işsizliği topladığımızda öncelikli gündem maddemizi ise 53.4 oranında ekonomi ve işsizlik oluşturduğunu gözler önüne seren Selvi yazısında hükümeti de “2023 seçimlerine giderken iktidara ille de ekonomi, ille de ekonomi, ille de ekonomi diye sesleniyorum.” sözleriyle uyarmış.

Bu uyarıya, halkın gündemini ve gerçeklerini görmeyen dalkavuk danışmanlar kayıtsız kalsa ve hatta Cumhurbaşkanı Erdoğan’a rakamlarla sahte cennet tabloları sunsalar ve ikna etseler de durumlar çok kötü ve vahim.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sallabaş ve her şeyi tozpembe gösteren danışmanlardan bir an önce kurtulup güvendiği kişilerle istişareler yapıp önlem alması gerekiyor. 15 Temmuz darbesini bile başta MİT olmak üzere ilgili kurum ve kişilerden değil de ilk olarak eniştesinden duyan Erdoğan’ın artık vicdanlı uzmanlara ve doğruları söyleyen danışmanlara ihtiyacı var.