İL ÖZEL İDARESİ EKİPLERİ SEFERBER OLDU

Karakoçan ilçesinde 09 Mayıs Salı günü saat 16:30 itibari ile başlayan ve etkisini giderek artıran yağmur sonrasında Karakoçan İlçesi Sağın – Kırgıl &nda

İL ÖZEL İDARESİ EKİPLERİ SEFERBER OLDU
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Karakoçan ilçesinde 09 Mayıs Salı günü saat 16:30 itibari ile başlayan ve etkisini giderek artıran yağmur sonrasında Karakoçan İlçesi Sağın – Kırgıl – Bardaklı – Ormancık – Karasakal grup yolu / Yenice köyü ile birlikte Kengerlik mezrasında aşırı yağış nedeniyle köy alt yapısı zarar gördüğü belirtildi. Afetin ilk saatleri ile birlikte İlçede görevli bulunan İl Özel İdaresi ekipleri koordineli bir çalışma sergileyerek öncelikli olarak taşıma merkezi olan Sağın grup yolunda, devamında da Yüzev ve Çanakçı köylerinde hayatın normale dönmesi için çalışmaları zamanında yaptı. Yapılan çalışmalar neticesinde hem grup yolunda, hem de Yüzev ve Çanakçı köylerinde ulaşım normale döndü.

Çarşamba günü sabahın erken saatleri ile birlikte afetin verdiği zararın yerinde tespit edilmesi için İlçe merkezine teknik personel ekibi görevlendirilerek ilk etapta zarar tespit çalışmaları yapıldı. İl Özel İdaresine ait iş makineleri ve görevli personel zarar gören köylerde yoğun bir çalışma yaptı. Bölgede halen detaylı zarar tespit çalışmalarının yapıldığı belirtildi.