İl Başkanı Kavaklı: 'Talepler Ankara Gündemine Taşınmalıdır'

HÜDAPAR Elazığ İl Başkanı Yasin Kavaklı, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

İl Başkanı Kavaklı: 'Talepler Ankara Gündemine Taşınmalıdır'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Başkan Kavaklı, açıklamasında: "Hava sıcaklığının mevsim normallerinin altına düşmesiyle birlikte çiçek açan ağaçlara don vurmuştur. Şehrimizin kaysı ihtiyacının büyük oranını karşılayan Baskil ilçemizdeki kaysı ağaçlarına don vurması nedeniyle kayısı çiçekleri büyük zarar görmüştür. Zarar gören kaysı ağaçlarının tespiti ivedilikle yapılmalıdır. Çiftçilerimizin gelir kaynağı olan bu ağaçların zararı telafi edilmeli, üretime devam etmeleri için zararları karşılanarak gelecek yıllar için güven verilmelidir. 

Maden ilçesinde yapılan toplantının şehrin paydaşlarının birlikte hareketine engel olarak görülmemelidir. Ak Parti Milletvekilleri, Elazığ Belediye Başkanı ve Ak parti İl Başkanı ortak bir bildirim yayımlayarak bu toplantıya katılmayacaklarını açıklamış ve toplantıyı art niyetli olarak değerlenmişlerdir.  Elazığ Ticaret Sanayi Odası organizesinde yapılan bu toplantıya davet edilenler ise maden ilçemizde bulunan maden rezervinin izabe tesisinin yerinde kurulması için ihale şartlarına eklenmesini istemekte ve Elazığlılar tarafından işletilmesi için çaba sarf ettiklerini dile getirmektedirler. Bu ayrışma şehrin birlikte hareket etmesine engel olacaktır. 

Unutulmamalıdır ki bu maden rezervinin şehre büyük katkısı olacaktır. Asıl dikkate edilmesi gereken konu çıkarılacak cevherinin yerinde işletilmesinin sağlanmaktır. Elazığ’ın yer altı zenginlikleri ile marka haline gelmesi ve gözde bir şehir olması hepimizin görevidir. Bu konuda birlikte hareket etmek ve gücümüzü birleştirmek zorundayız. İstekler ve talepler tümden değerlendirilmeli Ankara’nın gündemine taşıyarak şehre mükemmel bir şekilde kazandırılmalıdır. Ayrışmak ve ötekileşmekle yer altı zenginliklerimiz sahipsiz bırakılmamalıdır" ifadelerine yer verdi.