İl Başkanı Duran'dan Siyanür Açıklaması

Keban'da içme suyuna siyanür bulaştığı iddiaları üzerine Keban Belediye Başkanı Fethiye Atlı'nın yanıtlarını ekranlarınıza getirmiştik. Atlı gerekli testlerin yapıldığını ve sonuçların negatif olduğunu dile getirmişti. İddialar üzerine CHP Elazığ İl Başkanı Coşkun Çağlar Duran ve beraberindekiler Keban'da açıklamalarda bulundu. İl Başkanı Duran durumun ciddiyeti üzerinde dururken gelişmelerin takipçisi olacaklarını söyledi.

İl Başkanı Duran'dan Siyanür Açıklaması

Geçtiğimiz gün Erzincan’ın İliç İlçesinde bulunan Maden İşletmesinden Fırat Havzasına siyanür akıntısının olduğuna dair iddialar gündeme gelmişti.

Siyanür içerikli solüsyon taşıyan boru hattında meydana gelen arıza nedeniyle içme suyuna siyanür karıştığı iddia edilen bölgeler arasında Keban da yer almış.

Daha sonra Keban Belediye Başkanı Fethiye Atlı sosyal medyadaki bu iddiaların gerçeği yansıtmadığını, Diyarbakır Hıfzıssıhha Enstitüsü Müdürlüğü tarafından siyanür testi yapıldığını testin NEGATİF raporunun çıktığını açıklamıştı.

İddialar üzerine CHP Elazığ İl Başkanı Coşkun Çağlar Duran CHP Ağın ve Keban İlçe Başkanları, Partinin Kadın Kolları Başkanı ve diğer parti üyeleri Keban’da toplandı.