İktidar Uğruna…

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal ve DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ev sahipliğinde dördüncü kez bir araya geldi.

İktidar Uğruna…
TAKİP ET Google News ile Takip Et

7,5 saat süren toplantının ardından altı liderden ortak yazılı açıklama geldi.

Birçok konuda görüşlerin dile getirildiği ortak açıklamada, muhtemel sınır ötesi operasyon konusunun da görüşüldüğü belirtilerek, "Son MGK toplantısı sonrasında gündeme gelen muhtemel sınır ötesi operasyon konusu da toplantımızda değerlendirilmiştir. Terörle mücadele ve sınır güvenliği konusunda gerekli tedbirlerin alınması ülkemizin hakkı, iktidarın ise sorumluluğudur. Ancak milli güvenliği ilgilendiren konular olağanüstü bir sürece girildiği intibaı verilerek önümüzdeki seçim sürecini de etkileyecek şekilde iç siyasette malzeme olarak kullanılmasına karşı ortak bir tavır geliştirme konusunda da kararlıyız. İlgili devlet kurumlarının, muhalefet partilerini olası operasyonun gerekçeleri, süresi, kapsamı ve hedefleri konusunda bilgilendirmeleri şarttır.” denerek sınır operasyonları hakkında çekinceler ortaya konmuş.

Bu kararın çıkmasının en önemli sebebi HDP’nin gönlünü almak  daha da önemlisi oyunu almak. Milli çıkarlar ve ulusal güvenlik konusunu bile siyasi masanın konusu yapmak, en hafif deyimiyle ülkenin bağımsızlığına gölge düşürmek ve silahlı kuvvetleri itibarsızlaştırmaktır. Dahası iktidar uğruna devletin güvenliğini tartışmaya açmaktır. 

CHP’nin ve Kılıçdaroğlu’nun bu maddeden çok rahatsızlık duymayacağını biliyoruz. Ancak milliyetçi, ülkücü Akşener ile Karamollaoğlu, Babacan ve özellikle Davutoğlu’nun bu maddeyi nasıl imzaladığını bizler değilse bile kendi tabanı nasıl değerlendirecek bilemiyoruz.