İKİNCİ EL ELBİSE PAZARINA RAĞBET ARTIYOR

Erol KARA/Elazığ'da, eski ayakkabı ve elbiselerin satışa çıkarıldığı Yemeniciler Çarşısı, dar gelirli ailelerin ve Suriyelilerin yüzünü güldürüyor. Eski ayakkabıların ve elbiselerin yenisiyle değiştirildiği pazarda 10 liraya dahi ayakkabı bulunabiliyor.

İKİNCİ EL ELBİSE PAZARINA RAĞBET ARTIYOR
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ülkemizde ekonomik sıkıntılar devam ederken, Elazığ'daki Yemeniciler çarşısında bulunan kunduracılar pazarında ikinci elde alışveriş yoğunluğu yaşanıyor. Bir takım sebeplerden dolayı Elazığ'a yerleşen dar gelirli aileler, ayakkabı ve elbise ihtiyacını bu pazardan karşılıyor. Pazarda, yeni ayakkabıların yanı sıra az kullanılmış ve tamir edilerek yenilenmiş ikinci el ayakkabıya ulaşmak mümkün.

Eski ayakkabı ve elbise satarak geçimini sağlayan Ahmet Kayadelen pazara genellikle dar gelirli vatandaşlar ve Suriyelilerin geldiğine belirterek ,"Burada çok fazla para harcamadan her bütçeye uygun ayakkabı ve elbise satışını yapıyoruz. Ayakkabılarımızın çoğu ikinci el onları önce tamir ve bakımını yapıyoruz. Daha sonra tezgâhta satıyoruz. Bu sattığımız ayakkabıları çoğunlukla tarım ve inşaat işlerinde çalışanlar alıyor. Çünkü ağır işte çalıştıkları için ayakkabıları dayanmıyor. Buradan ayakkabı almak onlara daha hesaplı geliyor. Eski elbise ve ayakkabıları evlerde çalışan kadınlar ve temizlik işçileri getirip bize satıyor" dedi.

İkinci el ayakkabı ve elbise almakta zorlanan insanların olduğuna şahitlik ediyoruz diyen Kayadelen, ekonomik sıkıntının giderek arttığını, yaşanan yoğunluktan belli olduğunu sözlerine ekledi.