İki Yürek, İki Kahraman..

İkisi de iş insanı. İkisi de otomobil sektöründe önemli bir yere gelmiş ve sıfırdan başlayıp önemli konumlara yükselmeleri ile rol model olmuş gönül insanları.

İki Yürek, İki Kahraman..
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kendilerinin çok kazanmaları ve varlıklarını artırma yerine şehrini ve şehrin insanlarını özellikle de zorluk, darlık ve imkânsızlık içinde yaşayanların hep yanında ve yanı başında olmuş isimler.

24 Ocak depreminden dakikalar sonra işyerlerini açıp sobalarını yakarak  güvende olmayan insanları davet eden iki yürek insanı…

Şehirde yaşanan herhangi bir olumsuzluk görünce ya da duyunca ciğerleri yanan ve bunun acı ve ıstırabını kelimelere dökerek sosyal medya hesaplarından paylaşan iki duyarlı insan...

Halis Yıldız ve Mehmet Güleç ağabeylerden söz ettiğimizi elbette anlamışsınızdır.

Varlıklarıyla övünme ve havasını atma yerine hep ötekini ve diğerini düşünme, paylaşmayı öne çıkaran bu iki yürekli insan, özellikle son günlerde artan genç intiharları karşısında üzülmekle birlikte eli bağlı, gözü yaşlı durmak yerine, bir mum yakmanın tatlı telaşını yaşıyorlar bu günlerde.

Zaten iş yerleri karşılıklı ve yakın olan bu güzel insanlar, oturmuşlar, baş başa ve gönül gönüle vererek “ne yapabiliriz?” diye yola çıkmışlar. 

Onların bu samimiyeti ve gayretleri ile “Hayata Sarıl Geç Kardeşim” diye bir kampanya ve tüm kurumların destek ve katkı verecekleri

ir projeye dönüşmüş. 

Geçtiğimiz akşam bu projelerini Kanal Fırat ekranlarında Furkan Dilaver’in Son baskı programında detaylıca anlattılar.

Şehre hiçbir katkısı olmayan yüzlerce çok bilmiş adamların  yaptığı gibi öyle süslü, öyle hamasi ve düzgün cümleler kuramadılar belki ama onların bu  samimiyeti, bu duyarlılıkları ve heyecanları, birçok zor kapının kendilerine kolaylıkla açılacağının da habercisi gibiydi.

Halis ve Mehmet Ağabey’in hiç bir B  planı yok arkadaşlar. Onların siyaset ya da ticari kazanç diye bir kaygıları da yok. Ve dahası buna ihtiyaçları da yok.

Tek kaygıları, tek hassasiyetleri ve tek sevdaları Elazığ ve Elazığ gençleri.

Biz hemen her gün bu tür olumsuz haberleri elimizde çay, önümüzde çerez,  oturup kanepeden izlerden onlar bir sorunu kendi sorunu ve derdi bildi ve karanlığa küfretmek yerine bir mum yaktı.

Hakimiyet olarak her zaman emrinizde olduğumuzu bilin istiyoruz değerli ağabeylerim. Sadece gazetecilik tarafımızla değil. Çağırın gecenin ikisinde “odun taşınacak” deyin yeter. Yeter ki bir gül daha solmasın, bir can daha yitirilmesin...