'İki Kalem Bir Hikaye' projesi, Türkiye finallerine katılacak

Bu yıl ilimizden bölge finaline katılmaya hak kazanan 22 proje arasından Doğukent Ortaokulu tarafından hazırlanan 'İki Kalem Bir Hikaye' isimli proje Değerler Eğitimi alanında Türkiye finallerine katılmaya hak kazandı.

'İki Kalem Bir Hikaye' projesi, Türkiye finallerine katılacak
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ortaokul öğrenimine devam etmekte olan öğrencileri temel, sosyal ve uygulamalı bilim alanlarında çalışmalar yapmaya teşvik etmek, çalışmalarını yönlendirmek ve bilimsel gelişmelerine katkıda bulunmak amacıyla TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı’nca Biyoloji, Coğrafya, Değerler Eğitimi, Fizik, Kimya, Matematik, Tarih, Teknolojik Tasarım, Türkçe ve Yazılım alanlarında Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması düzenleniyor.  

Milli Eğitim Müdürü Feyzi Gürtürk’ü ziyaret ederek başarılarını paylaşan proje ekibi çalışmaları hakkında da bilgi verdiler. 

Okul Müdürü Alpay Güler, Proje Danışman Öğretmeni Vildan Cihan ve proje sahibi öğrenciler Ayşe Altından ile Zeynep Orman mutluluklarını Müdür Gürtürk’le paylaştılar.

Okul Müdürü Alpay Güler;“TÜBİTAK’a bu yıl yapılan 15.674 proje başvurudan 3003 tanesi değerler eğitimi alanına ait projelerdir.Bu projelerden Değerler Eğitimi alanındaki 23 tanesi Malatya Bölge finaline katılmış 5 tanesine Elazığ’ın sahip olduğu bu projeler arasından Doğukent Ortaokulu’nun projesi 1. Olarak Türkiye finallerine katılmaya hak kazanmıştır” dedi.

“İki Kalem Bir Hikaye” projesinin kitap olarak da hazırlandığını ifade eden Danışman Öğretmen Vildan Cihan  proje kapsamında öğrencilerin hikâye yazdığını, bir öğrencinin hikâyeyi başlatırken diğerinin de sonunu kaleme aldığını ifade etti.

Milli Eğitim Müdürü Feyzi Gürtürk öğrencilerin  elde ettiği bu başarılı sonuçtan büyük bir mutluluk duyduğunu ifade ederek, öğrencilerden  çalışmaları hakkında bilgi aldı. 

Okul Müdürü Alpay Güler'le birlikte Danışman Öğretmen Vildan Cihan ve öğrencileri  tebrik eden Müdür Gürtürk, çocukların  kaleminden hazırlanan hikayeleri mutlaka okuyacağını ifade ederek finallerde de başarılar diledi.