İhale Gelir Paylaşımı ve Rödovans Yöntemiyle Yapılsın

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Asilhan Arslan, maden ilçesindeki maden kaynaklarının Elazığ Girişim Grubu olarak işletilmesiyle ilgili süreçler hakkında Ankara ve İstanbul'da iş dünyası ile bir araya geldi. Arslan her iki ilde düzenlene toplantılarda önceliklerinin ihalenin eşit rekabet koşulları oluşturularak yapılması, tüm üst yapı tesislerinin bölgesel kalkınma için madenin bulunduğu alana inşa edilmesi ve hem kamunun hem de devletin zarar etmemesi için ihalenin rödovans ve gelir paylaşımı yöntemiyle olması gerektiğinin altını çizerek 'Elazığ Girişim Grubu olarak yüzde 15 gelir paylaşımı ile biz ihaleyi açmaya hazırız' dedi.

İhale Gelir Paylaşımı ve Rödovans Yöntemiyle Yapılsın
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ TSO Yönetim Kurulu Başkanı Asilhan Arslan MTA tarafından tespit edilen Türkiye Cumhuriyet tarihinin en büyük bakır maden yataklarının Elazığ iş dünyası tarafından işletilerek buradan doğacak tüm zenginliklerin Elazığ’ın kalkınma ve gelişmesine öncülük etmesi için yoğun bir tempoyla girişimlerini devam ettiriyor.

Bu doğrultuda maden sahasının işletilmesine talip olmak için Elazığ Girişim Grubu oluşumunun yasal zemin ve statüsü üzerinde profesyonelce çalımalar devam ederken, Başkan Arslan süreçler hakkında Ankara ve İstanbul’da hem seri ziyaretler hem de bir dizi toplantılar organize etti.

İlk olarak Ankara’da Elazığ Kültür ve Tanıtma Vakfı Başkanı Mehmet Çağlar, Yönetim Kurulu Üyeleri, Ankara’daki Elazığ Dernekleri ve çok sayıda iş insanının katılımı ile bir toplantı yapan Elazığ TSO Yönetim Kurulu Başkanı Arslan, burada maden sahasının Elazığ Girişim Grubu olarak işletilmesiyle ilgili gelinen süreçler hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

İstanbulda ELFED Başkanı Faik İçmeli ve ELFED Üyeleriyle biraraya gelen Başkan Arslan burada da yine konu hakkında çok detaylı bir sunum yaparak toplantıya katılan iş insanlarının tüm sorularına açıklık getirdi.

Arslan son olarak MARED Derneği Başkanı Mahmut Kahraman’ın organizasyonu ile MARED Üyeleriyle birlikte oldu. Burada da süreçler hakkında bilgiler veren Başkan Arslan, Elazığ için tarihi bir dönüm noktası olarak gördükleri maden yataklarının Elazığ iş insanları tarafından işletilmesi sürecine tüm Elazığlıların desteğini talep etti.

İstanbul’da yapılan toplantılarda ELFED Başkanı Faik İçmeli, MARED Başkanı Mahmut Kahraman, toplantıya katılan çok sayıda Elazığ Dernek Başkanları, iş dünyası temsilcileri ve toplumun farklı kesimlerindeki Elazığlılar sürece tam destek verdiklerini ve Elazığ TSO’nun bu öncü ve girişimci tutumunu tebrik ederek her türlü desteği vereceklerini dile getirdiler.