HÜDAPAR'dan yangınlarla ilgili açıklama

HÜDAPAR Elazığ İl Başkanı Yasin Kavaklı son günlerde artan yangın olaylarına ilişkin bir açıklama yaptı.

HÜDAPAR'dan yangınlarla ilgili açıklama
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Yangınlara deprem sonrasında boşaltılan binalarda uyuşturucu satıcılarının neden olduğunu belirten Kavaklı açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"24 Ocak depremi ile doğal olarak ilimizin birçok alanında sorunlar meydana geldi ve kısmen de olsa bu sorunlar halen devam ediyor. Her problemi depremle ilişkilendirmek bizce çok doğru olmasa da bilinmelidir ki problemlerin kaynağı, depremin oluşturduğu tahribat ile deprem sonrası çözümler noktasındaki gecikmelerdir."

 

"UYUŞTURUCU MÜPTELASI KİŞİLERİN SEBEP OLDUĞU YANGINLARDIR"

Yangınlara uyuşturucu bağımlılarının neden olduğunu ifa eden Kavaklı konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

"Son günlerde basında yer alan metruk binalardaki yangınlar, şehrin kanayan başka bir yarasının göstergesi. Depremden sonra yıkılmak üzere boşaltılan evler, uyuşturucu tacirlerinin mekanları haline gelmiş durumda. Metruk ve yıkılmayı bekleyen binalarda çıkan yangınların geneli, uyuşturucu müptelası kişilerin sebep olduğu yangınlardır."

 

TEDBİR ALINMALI

Deprem sonrasını boşaltılan binaların denetlenmesi gerektiğini söyleyen Başkan Kavaklı, son olarak şu ifadeleri kullandı:

"Bu binalarla ilgili gerekli tedbirleri almanın yanında maneviyatımıza, geleceğimize ve gençlerimizin hayatına kast eden şebekeler de göz ardı edilmemelidir. Uyuşturucu tacirlerine göz açtırılmamalı, denetimler artırılmalıdır. Ayrıca uyuşturucu ile mücadele kapsamında işin uzmanları ile konu istişare edilerek, ebeveynlerin bilgilendirilmesi ve uyuşturucu maddelerinin verdiği zararlar hakkında duyarlılığın oluşturulması için çalışmaların başlatılması/hızlandırılması yararlı olacaktır.

Gençlik kollarımızın yapmış olduğu çalışmalarla edindiğimiz bilgilere göre; pandemi nedeniyle AMATEM’in hasta kabullerinin aylarca ertelendiği ifade edilmektedir. Uyuşturucudan kurtulma kararı alan gençlerin, gerekli tedaviyi almak için iki/üç ay gibi bir süre bekletildiği belirtilmektedir. Bu uygulama, uyuşturucudan kurtulmak isteyen gençlerin, tedavi olma kararlarından vazgeçmelerine sebep olduğu ifade edilmektedir.

Ruh ve Sinir Hastanesi, pandemi süreci de gözetilerek hasta kabullerine devam etmeli, hasta kabul edememe sebepleri ivedilikle araştırılmalı ve bu konudaki her türlü eksikleri giderilmelidir. Uyuşturucudan kurtulmak isteyen gençlere kapılarımız her zaman açık olmalıdır."