Hüda Par Elazığ İl Başkanı Maden'i Ve Köylerini Ziyaret Etti

HÜDA PAR Elazığ İl Başkanı Yasin Kavaklı ve beraberindeki heyet, Maden ilçesindeki esnafın yanı sıra köy ziyareti gerçekleştirerek esnafın ve halkın sorunlarını dinledi.

Hüda Par Elazığ İl Başkanı Maden'i Ve Köylerini Ziyaret Etti

Maden ilçesinde esnaf ziyareti gerçekleştiren HÜDA PAR Elazığ İl Başkanı Yasin Kavaklı ve beraberindeki heyet, ilçe esnafına yönelik gerçekleştirdiği ziyaretin ardından Karatop (Kıllan) köyüne de bir ziyaret gerçekleştirdi.
HÜDA PAR Elazığ İl Başkanı Yasin Kavaklı ziyaretlerin ardından yaptığı değerlendirmede, esnafın ve halkın sorun ve sıkıntılarını dinlediklerini, toprak kayması dolayısıyla halkın ciddi şekilde mağdur olduğunu, bu konuda Madenlilerin çözüm beklediklerini aktardı.
"TOKİ konutlarının yapımının gecikmesi ilçe halkın ciddi problem yaşamasına neden oluyor"
TOKİ konutlarının gecikmesinin probleme dönüştüğünü belirten Kavaklı, "TOKİ konutlarının gecikmesi halkın ciddi şekilde problem yaşamasına neden olmuştur. Polis ve askeri lojmanların yıkılması ve boşaltılması sonrasında yeni yerleşim yerlerinin yapılmaması ve buna bağlı Maden ilçesinde çalışan personel ve memurların komşu ilçe veya illerde ikamet etmesi ilçenin ticaretine de olumsuz etki oluşturmuştur. Heyelan tehlikesi sebebiyle okulların boşaltılıp yerine alternatif bulunmamasına bağlı eğitim sorunu yaşanmaktadır. Heyelan bölgesinde belediyeye ait olan dükkânlardan kira alınmaya devam etmektedir. Afet problemi başlı başına ilçede büyük bir sorun haline gelmiştir. Bu sorunlarıyla ilgilenilmeyerek vatandaşlar göç etmeye mecbur bırakılmışlardır." dedi.
"Toprak kaymasına yönelik tedbirlerin alınması gerekir"
Maden ilçesinde her an bir toprak kaymasının olabileceğini belirten Kavaklı, "Olası bir toprak kaymasında Diyarbakır-Elazığ karayolu tehlike altında olacaktır. Dicle Çayı kapanacak, burada bir baraj oluşacaktır. Biriken su gölet haline gelecek ve Maden'in sağlam kalan kısımları yani göçüğün olmadığı yerleri ise sel tehlikesi ile karşı karşıya bırakacaktır. Bundan dolayı bir an önce karayolu, Dicle Çayı ve tren hattının bu riskli bölgeden alternatif yollarla kurtarılması gerekmektedir." dedi.
İlçe esnaf ziyareti sonrası Karatop (Kıllan) köy halkı ile bir araya gelen Kavaklı köylülerin sorunlarını dinledi.
Köylünün sorunlarından birinin yabani hayvanların köylere bırakılması ve buna bağlı olarak hayvanların ekinlere zarar vermesi olduğunu kaydeden Kavaklı, bunun da köy halkının geçimini zorlaştırdığını belirtti.
Kavaklı, "Yıllardır köy arazisine, bağ ve bahçelerine zarar veren domuz ve ayıların fazlalığı köyde tarımı bitirme noktasına getirmiştir. Ayrıca halkın can güvenliği tehdit etmektedir. Telefon şebeke
probleminin olduğu köylerde iletişim yok denecek seviyeye inmiştir. Dicle Çayı üzerinde derme çatma yapılan köprü, kış aylarında zarar görmekte ve köylere ulaşımı da zorlaşmaktadır. Tarım Oda Başkanlığı'nın Sivrice'ye taşınması sonucu vatandaşlar, resmi müracaatlarını Sivrice ilçesine giderek yapmak zorunda bırakılmıştır. Bu durum da köylüye ekstra bir gider olarak yansımaktadır." dedi.