HİZMET İÇİN ÇALIŞACAĞIZ

Nisa Yılmaz/ 31 Mart yerel seçimlerinde Aksaray Mahallesi'nde muhtar seçilen Özcan Bal, Hakimiyet Gazetesi'ne açıklamalarda bulundu.

HİZMET İÇİN ÇALIŞACAĞIZ
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Aksaray Mahallesi Muhtarı Özcan Bal yaptığı açıklamada, “Kentsel dönüşüm sıkıntımız var, mahalle bu konuda beklenti içinde. Eski ev sayısı oldukça fazla. Yıkılma durumuna gelmiş durumda. Aksaray, dışarıdan epey göç aldı. Bu konuda bir sıkıntı var. Gülerdağ kısmının bağlantı yollarının açılması gerekiyor, bu bağlantı yollarının açılması ile birlikte doğalgaz rahatlıkla gelecektir’’ dedi.

 

AİLELER ADAY OLMAMI İSTEDİ

Özcan Bal,“Muhtarlık seçimleri istediğimiz gibi geçti. Aileler ve gençlerle iç içeydim. Bu son 3-4 yıllık süreçte aileler özellikle aday olmamı istediler. Onlar da bizi cesaretlendirdi. Biz de bu yola baş koyduk. Seçim büromuzu açtık, gençlerle beraber çalışma yaptık. Bu çalışmanın sonucunda da istediğimizi elde ettik. Bin 641 oyla beklenenin üzerinde bir oy aldım.”dedi.

 

AKSARAY’DAKİ SORUNLARA HÂKİMİZ

Aksaray Mahallesindeki sorunları bildiğini ifade eden Bal,“Yıllardır bu mahallenin içerisindeyim. Mahallede esnaflık ve kulüp başkanlığı yaptım. Bu nedenle Aksaray’daki sorunları biliyorduk. Bu süreçte daha detaylı görme şansımız oldu. Kentsel dönüşüm sıkıntımız var, mahalle bu konuda beklenti içinde. Eski ev sayısı oldukça fazla. Yıkılma durumuna gelmiş durumda. Aksaray, dışarıdan epey göç aldı. Bu konuda bir sıkıntı var. Altyapı sorunu zaten belediye başkanlarının da dile getirdiği bir konu.  Ciddi bir altyapı sorunumuz var. En ufak bir yağışta büyük sıkıntılar oluyor. Yıkılan evlerin onarılması, yeniden yapılması gerekiyor. Maddi olanağı kısıtlı ailelerimize sosyal yardımlaşma ve belediyeden beklentilerini karşılayacağız. Öncelikle bu ailelerin tespitini yapıp, ardından gerekli desteği vereceğiz.” şeklinde konuştu.

 

SOSYAL SORUMLULUĞA AĞIRLIK VERİYORUZ

Bal, “Yaklaşık 11 yıldız sporla iç içeyiz. Genç nüfusumuzun sayısı fazla. Onları sportif alana yönlendirmeye, kendilerini bu konuda geliştirmelerine olanak tanıyacağız. Mahallemizdeki parklar kötü durumda. Bu parklara yeniden bir çevre düzenlemesi gerekiyor. Bu tarz sosyal sorumluluk projelerinin de inşallah elimizden geldiğince mücadelesini vereceğiz.” dedi.

 

ŞAHİN ŞERİFOĞULLARI GENÇ NÜFUSA BİR ARTI OLACAK

Özcan Bal, “Şahin Başkanımızın genç olması da bir avantaj olacak bu anlamda. Kendisiyle geçmişte de çalışma fırsatımız oldu. Ben Aksaray Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı iken Şahin Şerifoğulları da Elazığ Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) başkanıydı. Yaklaşık 8-9 yıl beraber çalıştık. Şahin başkan, spor camiasının da kendisine katkısıyla bu alanda da Elazığ için mücadele edeceğine inanıyorum. Şahin başkanın gençlere büyük bir artısı olacak. Geleceğimizin mimari gençler. Gençlerimize destek olursak, hem mahallerimiz hem de şehrimiz kalkınır. İnanıyorum ki büyük bir katkısı olacak şehre.”dedi.

 

GENÇLERİ KÖTÜ ALIŞKANLIKLARDAN UZAK TUTMATA ÇALIŞACAĞIZ

Spor’un gençler için bir avantaj olduğunu belirten Bal, “Aksarayspor’un bize muhtarlık sürecinde çok büyük bir katkısı oldu. Ailelerin bizi destekleme sebeplerinden biri de buydu. Sadece gençleri spora yönlendirmenin yanı sıra sosyal sorumluluk projesiydi. Gençliği kötü alışkanlıklardan korumak adına spora yönlendiriyoruz. Bugün muhtarlık süreciyle ve Şahin Başkanlar beraber elimizden gelen mücadeleyi vereceğiz.” diye ifade etti.

AKSARAY’IN KALKINMASI, ELAZIĞ’IN KALKINMASI DEMEKTİR

Özcan Bal, “Aksaray halkının bizden beklentisi çok fazla. İnşallah hep beraber bu mahalleyi kalkındıracağız. Bu mahallenin kalkınması demek, Elazığ’ın kalkınması demek. Sonuçta bu mahallenin inşaları da bu şehirde yaşayan insanlar. Bu mahalleyi toparladığımız takdirde Elazığ’ın geneline yansıyacaktır. Biz de ekibimizle birlikte gereken mücadeleyi vereceğiz.” diye konuştu.