HİZMET BORCUMUZ VAR

Alacakaya İlçesi Belediye Başkanı Başaran Yaşlı, Hakimiyet Gazetesine  önemli açıklamalarda bulundu.

HİZMET BORCUMUZ VAR
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Nisa Yılmaz/Başaran Yaşlı yaptığı açıklamada,’’“Alacakaya bizim hayalimiz, Alacakaya’ya ve Alacakayalılara borcumuz var” dedik ve geçtiğimiz Yerel seçimlerde, hayallerimizi gerçekleştirebilmemiz için vatandaşlarımızın teveccühleriyle Belediye  Başkanı oldum.’’dedi.

 

HİZMET ETMEK BENİM İÇİN BÜYÜK ŞEREF VE NİMETTİR

Başkan Yaşlı,’’Rabbim, bu uzun, zorlu ama hayırlı yolculukta çok şükür ki ilerlememizi kolaylaştırdı.Bugün ruhumu maneviyatıyla yeşerten Alacakaya’ya vefa borcumu ödeme zamanı diyerek, Alacakaya sevdalısı olduğumu bir kez daha belirtmek isterim. Ben sadece Belediye sorumluluk alanlarımızla kalmayarak ilçe köylerimize dahi hizmetlerimizi götürmeye hep çaba gösterdim. Doğduğum ve ekmeğini taşından toprağından kazandığım kıymetli ilçeme,hizmet etmek benim için büyük şeref ve nimettir.’’diye konuştu.

 

İLÇEMİZİN ALTYAPISI VE İÇME SU HATLARI YENİLENDİ

Makam sevdalısı olmadığını ifade eden Başaran Yaşlı,’’Şunu ifade etmek isterim ki Başkanlık Makam sevdalısı olmadığımı ilçemizin sevdalısı olduğumu bir kez daha bilmenizi isterim.Bunun da en büyük göstergesi 2014 yılından bu yana içinde bulunduğumuz yılın son aylarına kadar yapmış olduğumuz çalışmalar ve hizmetlerimizdir.Takdir ederseniz ki Başkanlık Makamına geldiğimde, ilçemizin alt yapı sorunları mevcuttu, içme su sıkıntısı mevcuttu ara yolların, bağlantı yollarının mahalle içinde ki sirkülasyonunu sağlayan yollarda sıkıntı mevcuttu. Mahalle ara sokaklarının yolları, mahalleler arası bağlantı yolları kullanılamayacak derecede kötüydü ve şu anda neredeyse altyapısı eksiksiz içme su hattındaki yenilemeler ve ek su kaynaklarıyla bunları bitirmiş en azından minimize etmiş bulunmaktayız.’’dedi.

 

TEK HEDEFİM İLÇEMİZİ GELİŞTİRMEK

Başkan Yaşlı,’’İlçemizin her noktasına her bölgesine ve tüm mahallelerine ulaşmış bulunmaktayız.Yapılan hizmetlerde Belediyemizin imkanlarını beklemedik hizmetlerimizi yapmak için Aile şirketimin(ALACAKAYA MERMER A.Ş) bütün imkanlarını dün olduğu gibi bugünde fazlasıyla seferber ettik.Yalnız ve yalnız tek hedefimin ilçemizi güzelleştirmek ve ilçemizi geliştirip tek marka haline getirmek olduğunu bir kez daha vurgulamak isterim.Demem o ki Başkanlık Makamı değil, ilçe sevdalısı olarak her zaman sizlerle bu yolda yürüdüm yürümeye devam edeceğim.’’diye ifade etti.

 

ÇOCUK OYUN GURUBU ALANI OLUŞTURDUK

Önemli hizmetler gerçekleştirdiklerini ifade eden Başkan Başaran Yaşlı,’’Hizmetlerimizde İlçemin ve Misafirlerimizin çocuklarını unutmadık. Çocuklarımız ve yanındaki Yetişkinlerinin de rahatlığı için daha temiz ve sağlıklı bir ortamda oyunlarını oynamaları için Merkez ve Gündoğdu mahallelerimize toplamda 1000 metrekarelik alanlara oyun gruplarını kurduk ve önümüzdeki aylar içerisinde Altınçanak Mahallemizde 450 metrekare  alana park ve çocuk oyun gurubu alanı oluşturacağız. Bunları yaparken hamdolsun ki Belediyemizin imkânları ve yanı sıra Belediyemizin kısıtlı imkânlarından dolayı hizmetlerimizin aksamaması için aile şirketimiz olan Alacakaya Mermer A.Ş. imkânlarıyla (iş makinaları, mazot, ocak taşı vb.) ilçemizin her karışına hizmet götürdük ve götürmeye de devam edeceğimizi bir kez daha hatırlatmak isterim. ‘’dedi.

İLÇEMİZE HİZMET ETMEK İÇİN YEREL YÖNETİMDE GÖREV ALMAYI AMAÇLADIK

Başkan Yaşlı,’’Bu vefa borcumu ödemeyi bana nasip ettiği için rabbime sonsuz kere şükrediyorum. Tabii ki de bu vefa borcumuzu ödemeye yetmez adına yakışır hizmetlere teveccühlerinizle devam edeceğiz.En önemli ve zaruri eksikleri tamamlamakla birlikte yapısal ve sosyal hizmetlere geçeceğimizden kimsenin kuşkusu ve şüphesi olmasın.İlçemize hizmet etmek için yerel yönetimde görev almayı amaçladık ve yılmadan bu amacıma doğru koşar adımlarla devam edeceğim.Sizlere kendi inisiyatifimizi kullanarak yapmış olduğumuz hizmetleri rakamlarla ortaya döküp anlatmak daha makul olacağını düşünüyorum ve ek olarakta sorarım bu Hizmetleri kendi cebinden harcayarak başka kim yapardı? Mevki ve makamlarını değiştirmek için aday adayları mı yoksa makamın koltuğu ve maaşına ihtiyacı olanlar mı?.Şimdi açıklayacağım rakamlar sadece ve sadece aile şirketimiz Alacakaya Mermer A.Ş. imkanları dahilinde ilçemizin her bir karışına hizmet için harcanan miktarlar olduğunu ve yapılan bu harcamaların bir kuruşu dahi Belediyemizin kasasından çıkmadığını,bütçesinden harcanmadığını bir kez daha altını çizerek ifade etmek isterim.

TOPLAM OCAK TAŞI MALİYETİ:  390,184.26

TOPLAM KİLİTLİ PARKENİN MALİYETİ: 1,641,600.00

TOPLAM KUMUN MALİYETİ :86,680.00

TOPLAM SU OLUĞU VE BORDÜRÜN MALİYETİ :93,324.00

SICAK ASFALT VE ELEK ALTI: 125,000.00

Belediye Başkanı Makam Aracının Yakıtı: 116,640.00

Belediye Başkanı Makam Aracının Şoför Gideri :210,000.00

Alacakaya Belediyesi ve Alacakaya Halkının İhtiyaçlarına Binaen Akaryakıt Yardım :990,000.00

GENEL TOPLAM: 3,653,428.26’

Başkan Başaran Yaşlı,’’Her zaman ifade ettiğim gibi rakamların yalan söylemediğini, bir kez daha yinelemek isterim.Vizyonumuz belli İlçemizin daha yaşanılabilir hale getirmek.Sizlerin de malumu hepimizin kul olarak eksikliklerimiz var, eksikliklerimizi en asgariye indirerek tüm hizmetlerimizi yerine getirmeye çabaladık ve ikinci hedefimiz olan ilçemizi geleceğe taşıma yoluna Ya Allah Bismillah diyerek durmak yok yola devam diyoruz. Sözle değil, icraatlarımızla ortaya koyduğumuz belediyecilik anlayışını, insana hizmet odaklı Sosyal Belediyecilik vizyonumuzla harmanlayarak, Alacakaya’ya birbirinden değerli projeler kazandırmaya devam edeceğiz.’’ dedi.