'Hızlı Destek Programı' bilgilendirme toplantısı yapıldı

KOSGEB'in mikro ve küçük işletmelere sağladığı 'Hızlı Destek Programı' bilgilendirme toplantısı yapıldı…

'Hızlı Destek Programı' bilgilendirme toplantısı yapıldı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası ile KOSGEB Elazığ İl Müdürlüğü işbirliğinde “KOSGEB Hızlı Destek Programı” bilgilendirme toplantısı online olarak yapıldı. KOSGEB Elazığ Müdürü Şaban Yaşa, tarafından yapılan bilgilendirmede Mikro ve Küçük İşletmelere Hızlı Destek Programı’nda başvuru şartlarının esnetildiğini belirterek, geri ödemelerin 2024 yılında başlayacağını ve desteğin işletmeler için çok avantajlı olduğunu dile getirdi…

Desteğin kapsamı genişledi ve koşullarda esneklik getirildi…
Elazığ TSO Genel Sekreteri M.Mehmet Karabulut ve çok sayıda işletme temsilcisinin katılımı ile yapılan bilgilendirme toplantısında KOSGEB tarafından pandemiden olumsuz yönde etkilenen, imalat sanayisinde faaliyet gösteren işletmelere ve teknoloji tabanlı start-up’lara yönelik başlatılan programın 21 Haziran’dan itibaren de ikinci faz başvurularının alınmaya başlandığı açıklandı.
Hızlı Destek Programı’nda ikinci başvuru döneminde kapsamın genişletildiğini ve koşullarda değişiklik yapıldığını ifade eden KOSGEB Elazığ İl Müdürü Şaban Yaşa başvurular 21 Haziran-9 Temmuz arasında olacağına işaret etti.

Yaşa konuşmasında, “Mikro ölçekli işletmelere 3 ay boyunca 30 bin liraya kadar küçük işletmelere de yine 3 ay boyunca 75 bin liraya kadar destek sağlanacak. İşletmeler, bu destek programından faizsiz, geri ödemeli ve teminatsız olarak yararlanacak. Desteğin geri ödeme süreci, 2024’te başlayacak ve 2025’in sonuna kadar devam edecek. Geri ödeme, 4’er aylık 6 eşit taksitte yapılacak.
KOBİ’lerde yüzde 25’lik gelir kaybının olması şartı 2. faz başvurularda kaldırıldı. Girişimcilik kredisinden faydalanan KOBİ’ler de bu krediden yararlanabilecek. Birinci dönemde başvurusu reddedilen işletmeler de yeni düzenlemeye göre tekrardan başvuru yapabilecekler. Başvuru ve uygunluk kriterlerini karşılayan mikro ve küçük işletmeler, e-Devlet üzerinden online başvuru yapabilecek. Müdürlüğümüze gelen tüm işletmelerimize Uzmanlarımızla birlikte yardımcı olmaya çalışıyoruz” dedi.
 

'Hızlı Destek Programı' bilgilendirme toplantısı yapıldı
'Hızlı Destek Programı' bilgilendirme toplantısı yapıldı