Hicret Mahallesi'ndeki Kavşak Sorunu Çözüldü

Hicret Mahallesi'ni Güney Çevre Yoluna bağlayan kavşak tekrar ulaşıma açılacak.

Hicret Mahallesi'ndeki Kavşak Sorunu Çözüldü
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Hicret Mahallesi Muhtarı Murat Gülbasan ve Tepe Köy Mahallesi Muhtarı Orhan Yıldız, Hicret Mahallesi ile Güney Çevre Yolu bağlantısını sağlayan ve yaklaşık 20 gün önce ulaşıma kapatılarak muhtarlar ve vatandaşlardan büyük tepki gören kavşağın tekrar ulaşıma açılacağını duyurdu. 

Muhtarlar yaptıkları açıklamayla Elazığ Valisi Ömer Toraman ve Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları ile Karayolları 8. Bölge Müdürü Yusuf Güneş’e teşekkür etti.

“KAVŞAKLARIN AÇILMASI İÇİN BÜYÜK MÜCADELE VERDİK”
Mahallede bulunan kavşağın açılmasından dolayı memnun olduklarını dile getiren Tepeköy Muhtarı Orhan Yıldız, açıklamasında: “20 gün önce Hicret Mahallesi Kavşağımız ve Güney Çevre Yolundaki Kavşağımız kapatılmıştı. Bu kapatılma esnasında 25 köyümüz ve 2 mahallemiz mağdur olmuştu. Bizler de bu nedenle toplanıp kavşağımızı açtırmak için bir basın açıklaması yaptık. Bu açıklama sırasında yanlış anlaşılmalara sebebiyet verecek konuşmalar oldu. Bu konuşmalar kızgınlık esnasında olmuştur. Sayın Belediye Başkanımız ve diğer idari amirlerimizle ilgili bir sıkıntımız yoktur. Sayın Valimiz Ömer Toraman ve Sayın Belediye Başkanımız Şahin Şerifoğulları’na duyarlılıklarından dolayı çok teşekkür ediyoruz. Belediye Başkanımız gece yarısında yolun açılmasını sağladı. Hepsine teşekkür ederiz. Bu yolun açılması için çok mücadele verdik. Burada toplumsal olarak 25 köy ve 2 mahallenin mağduriyeti söz konusuydu. Burada bazı kusurlarımız oldu, herkesten özür dileriz. Benim ayrıca bir ricam olacak bu kavşağın adını Tepe Köy Kavşağı olmasını istiyoruz. Son olarak bu duyarlılıklarından dolayı yetkililere çok teşekkür ederiz” ifadelerine yer verdi.

“VATANDAŞ VE ESNAFLARIMIZ MAĞDUR OLDU” 
Kavşağın kapatılmasının mahalle sakinleri ve esnaflar için büyük bir mağduriyet oluşturduğunu belirten Hicret Mahallesi Muhtarı Murat Gülbasan ise yetkililere teşekkür ettiği konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “20 gün önce bir kavşağımız kapandı. Bu sadece Hicret Mahallesi’ni ilgilendiren bir durum değildi. 35’e yakın köyün ulaşımı bu yolla sağlanıyor. Ayrıca yeni mahalle olan Yemişlik Mahallesi’nde oturan vatandaşlarımızın sürekli kullandığı yoldu. Bu yol kapanınca hem vatandaşlarımız hem de esnaflarımız mağdur oldu. Birkaç esnafımız dükkanlarını kapattı. Bu neden bizler çok büyük bir mağduriyet yaşadık. Bizler muhtarlar olarak vatandaşları temsil ediyoruz ve vatandaşın da ilk çaldığı kapı biz olduğumuz için bu yolun kapanmasıyla ilgili çok büyük bir tepkiyle karşılaştık. 18 yıllık muhtarım, ilk defa bu kadar büyük bir tepkiyle karşılaştım. Mahalle sakinlerimiz ve muhtarlarımızla birlikte orada bir açıklamada bulunduk. Açıklamamızın ardından Sayın Valimiz devreye girmesiyle birlikte yapılan toplantılarda, Valimiz, Belediye Başkanımız ve Karayolları Bölge Müdürümüz, halkın sesine kulak vererek vatandaşın mağdur olduğunu hissettiler ve orayı tekrardan yeni bir düzenleme yaparak açılması kararını aldılar. Burada emeği geçen başta Sayın Valimiz, Belediye Başkanımız ve Karayolları Bölge Müdürümüze ve basınımıza teşekkür ediyoruz.”

“BİZLER HALKA HİZMET ETMEK İÇİN VARIZ” 
Vatandaşların tüm sorunlarda ilk çaldığı kapının muhtarlar olduğunu dile getiren Gülbasan, son olarak şunları söyledi: “Bizler halka hizmet etmek için varız, halkımızın hizmetkarıyız. Bütün Elazığ bilsin ki biz mafya ya da kabadayı değiliz. Bizler insanlara hizmet edebilmek için, sorunları çözebilmek için bu makamlara geldik. Bu yüzden dolayı insanlar sıkıştığı zaman ilk çaldığı kapı muhtar arkadaşlar oluyor. Bizler bugüne kadar kendi şahsımız için bir istekte bulunmadık, Elazığ’daki tüm yöneticilerimiz buna şahittir. Herkesin bilmesini isterim ki bizler bir feryatta bulunmuşsak eğer bunun içinde halkın sesi vardır.”