HEMŞİRE ADAYLARI YEMİN ETTİ

Elazığ belediyesi kültür merkezinde düzenlene Özel bilgem Okulları mesleki ve teknik Anadolu Lisesi sağlık alanı 11

HEMŞİRE ADAYLARI YEMİN ETTİ
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ belediyesi kültür merkezinde düzenlene Özel bilgem Okulları mesleki ve teknik Anadolu Lisesi sağlık alanı 11. sınıf öğrencileri hemşirelik yemin törenine, öğrencilerin yanı sıra öğrenci velileri ile çok sayıda davetli katıldı.

 

Sağlık meslek öğretmeni Esra Aydemir ve coğrafya öğretmeni Fatih küçük ‘un sunuculuğunu yaptığı gece saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başladı.

Daha sonra bir konuşma yapan okul müdürü Abdullah Gündüz,  “ Hemşirelik tarihi çok eskilere dayanan, temelinde insan sevgisi, şefkat bilgi ve beceri ile yoğrulmuş kutsal bir meslektir. Bu kutsal meslekten geçmişten günümüze kadar tıp biliminin de ilerlemesi ile çok önemli aşamalar kaydetmiş sağlık sistemlerinin vazgeçilmez bir unsuru haline gelmiştir. Hemşirelerimiz gerek koruyucu sağlık hizmetlerinde gerekse tedavi edici sağlık hizmetlerinde çok önemli görevler üstlenmektedir. Hemşirelik iş bulma kaygısı olmayan sayılı, mesleklerden biri olup, ülkemizin her köşesinde, köylerde ve kentlerde, kimi zaman zor şartlar altında, vazifelerini özveriyle gerçekleştirerek halkımızın sağlığına hizmet etmektedir. Kıymetli velilerimiz ve misafirlerimiz, biz üzerimize düşeni sorumluluk anlayışı içinde yerine getiriyor, gençlerimizi yetiştiriyor, onlara mesleki bilgi birikimlerimizle birlikte Türk toplumunun sahip olduğu ahlak ve fazilet ilkelerini, insana değer vermeyi ve insanın hizmetinde olmayı öğretmeye gayret ediyoruz. İnanıyorum ki; Bugün edecekleri yemin ile gençlerimiz yine öznesi insan olan sağlık hizmetlerini özveriyle öğrenmeye devam edeceklerdir. Onlara katacağımız mesleki bilgi ve becerilerle donanarak, etik anlayış doğrultusunda, karşılarında bulunan kişilerin ırkından, dilinden, dininden, cinsiyetinden ve milliyetinden etkilenmeden ve bunu hiçbir zaman göz önünde tutmadan,   o kişilerin öncelikle insan olduğunu daima akıllarında tutarak hizmet yürüteceklerdir Görmek istiyoruz. Ancak o zaman emeklerimizin karşılığını almış olacağız. Dünyada ve ülkemizde nesillerin devamı için büyük önem arz eden sağlık hizmetlerinin sağlanması ve gelişmesi için sorumluluk bilinciyle vazifelerinizi en iyi şekilde yerine getiriniz. Sizlere inanıyor ve sizleri kutluyor, tüm eğitim-öğretim, meslek yaşamınızda başarılar diliyorum. Ayrıca özveriyle hizmet veren bütün sağlık meslek mensuplarına teşekkürlerimi sunuyorum.” diye konuştu.

Sağlık bölümü alan şefi Fatma uçar tarafından 11.sınıf hemşirelerin yemin töreninin ardından davetlilere sunulan müzik dinletisiyle program tamamlandı.