Hemşerimiz Yurt'a, Ankara Üniversitesi'nde görev

Ceza ve Tevkif Evleri Müfettişi Hemşerimiz Çağdaş Yurt, cumhuriyet döneminde kurulan ilk üniversite olan Ankara Üniversitesi Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı görevine atandı

Hemşerimiz Yurt'a, Ankara Üniversitesi'nde görev
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Uzun bir süredir Ceza ve Tevkif Evleri Müfettişliği görevini sürdüren ve başarılı çalışmalara imza atan Elazığlı hemşehrimiz Çağdaş Yurt, Ankara Üniversitesi’nde önemli bir göreve getirildi. Çağdaş Yurt, 1946 yılında cumhuriyet döneminde kurulan ilk üniversite olan Ankara Üniversitesi’nin Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı görevine getirildi. Elazığ’da sosyal, kültürel ve sportif etkinler içerisinde de sıklıkla yer alan Çağdaş Yurt, Türkiye’nin en saygın üniversitelerinden biri olan Ankara Üniversitesi’nin yönetiminde yer alacak.

ÇAĞDAŞ YURT KİMDİR?

1988 yılında Elazığ’da doğdu. İlköğrenimini Abdullahpaşa’da Tevfik Yaramanoğlu İlkokulunda, Lise Eğitimini Elazığ Anadolu Lisesinde tamamladı. Bu yıllarda Elazığ’da çeşitli spor kulüplerinde basketbolcu olarak oynadı. 2007 yılında Elazığ 3.’sü olarak Mektebi Mülkiye olarak bilinen Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümünü kazandı. 2009 yılında girdiği seçimlerde bölüm arkadaşlarının teveccühü ile bölüm başkanı oldu ve Ankara Üniversitesi Öğrenci Konseyinde görev yaptı.  Aynı yıllarda Mülkiye Basketbol takımında da yer aldı. 2011 yılında başarıyla bölümünden mezun oldu. Girdiği 2012 KPSS Alan bilgisi sınavında Türkiye 10. Oldu ve Adalet Bakanlığı’nın açmış olduğu sınav neticesinde Adalet Bakanlığı Cezaevleri Kontrolörü olarak 8 yıl boyunca görev yaptı.Görev yaparken bir yandan da akademik eğitimini de devam ettiren Yurt, Atılım Üniversitesi Hukuk Fakültesini’ de başarıyla noktaladı. Polis Akademisi Başkanlığı Güvenlik Bilimleri Enstitüsünde Ceza Adaleti alanında yüksek lisans eğitimi gören hemşerimiz, hali hazırda Ankara Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsünde Sağlık Hukuku alanında yüksek lisans eğitimine devam etmekte. Elazığ’da sosyal, kültürel ve sportif etkinler içerisinde de sıklıkla yer almasına alışkın olduğumuz Yurt, bir dönem Elazığspor yönetiminde Proje ve ARGE sorumlusu olarak da yer aldı. Aynı zamanda Spor Hukuku alanında çalışmalar yapmakta olan Çağdaş Yurt,psikoloji alanında da lisans öğrencisi olarak eğitimi almaya devam etmekte.