Hele Şükür!

Milli Eğitim Bakanı'nın yüz yüze eğitim açıklamasından sonra gözler üniversiteler dolayısıyla YÖK'e çevrilmişti.

Hele Şükür!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Üniversitelerin açılmasına sayılı günler kala YÖK beklenen açıklamayı yaptı ve yüz yüze eğitimde biz de varız dedi.

Yüz yüze eğitim süreci ile ilgili izlenecek yol haritasına da değinen YÖK Başkanı Özvar, “Bu yıl, yani 2021-2022 eğitim ve öğretim yılında salgının gelişme seyri ve ilgili kurum ve kuruluşların uyarıları da dikkate alınarak üniversitelerde örgün eğitim yüz yüze başlayacaktır. Bununla birlikte yükseköğretim kurumlarımızla koordinasyonun sağlanabilmesi için salgının seyrine göre harmanlanmış eğitim modeli de örgün programlarda halen olduğu gibi kullanılmaya devam edebilecektir. Özellikle uygulamalı eğitimlerin gerekli tüm tedbirler alınarak yüz yüze yapılmasının sağlanması program kazanımlarının elde edilmesi açısından oldukça önem arz etmektedir” açıklamasında bulundu.

Pandemi döneminde üniversite öğrencisi olmak ve hele hele bir bölümden mezun olmak, gelecekte iş bulmak ve bulduğu işte başarı göstermek konularında bazı endişelerin yaşanmasına sebep oluyordu. 

Özellikle tıp, mühendislik gibi insan hayatıyla birebir ilgili alanlarda pandemi döneminde mezun olanların yeterli eğitim ve pratikleri yapamaması, vatandaşların bu dönem mezunlarından uzak durmasını da beraberinde getirmişti.

YÖK’ün aldığı yüz yüze eğitim kararıyla birlikte hem bu endişe giderildi hem de öğrenciler iki yıl boyunca eve mahkum olmaktan kurtuldu.

Aşı oranının da yükselmesi ile birlikte vaka sayılarının azalacağı öngörüsü inşallah gerçek olur da gençlerimiz ağız tadıyla üniversite öğrenimini tamamlar.