HDP, Daha Ne Desin?

CHP, çok inkâr etmese de İyi Parti lideri Meral Akşener'in şiddetle karşı çıktığı HDP ile birlikte hareket edip ortak kararlar alma konusuna, HDP'li milletvekili Musa Piroğlu, katıldığı bir Youtube kanalında açıklık getirmiş ve partisinin CHP ve İYİ Parti ile ittifak yaptığını açıkça da itiraf etmiş.

HDP, Daha Ne Desin?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in kreş temeli atma töreninde yaptığı, "İstanbul'u iki partiyle kazandık" çıkışının politik hesaplarla alakalı olduğunu ifade eden Piroğlu, "31 Mart ve 23 Haziran seçimlerinde bir tavrımız vardı. Bu büyükşehirler CHP ya da başka partilerin yönetimine geçtiyse temel unsuru HDP'dir. Birilerinin ne dediği artık bizi çok ilgilendirmiyor." ifadelerini kullandı.

HDP vekili Musa Piroğlu, temel hedeflerinin AK Parti iktidarını yıkmak olduğunu da ifade etti. Bunun için HDP'nin üstüne düşeni yapacağını söyleyen Piroğlu, "Yerel seçimlerde de biz bu taktiği izledik. Biz birçok yerde belediye başkanlığına aday çıkarmadığımız için Millet İttifakı kazandı. Aday çıkardığımız hiçbir bölgede Millet İttifakı'ndan kimse seçim kazanamadı. Biz kimin ne dediğiyle çok uğraşmıyoruz. O, onların politik hesaplarıyla alakalı." dedi.

Bu itiraf ve gerçeklerden sonra Cem Yılmaz’ın o meşhur hareketi eşliğinde  “hadi bu ne?” ve “nasılmış  ya” dememek mümkün değil.

CHP, zaten HDP ilintisi ve ilişkisinden çok rahatsız değil. CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, kandilden referanslı olarak ve bu siyasi kanadın  bir temsilcisi olarak CHP’de bu dengeleri alenen kuruyor ve koruyor.

Ancak İYİ Parti bu tür ilişkiyi şiddetle reddetse de “Ak Partiyi düşürme” ortak paydasında birleştikleri için HDP ile yasak aşk yaşamaya devam ediyorlar.

Ancak gerçeklerin bir gün ortaya çıkma gibi bir karakteri var ve bu da ortaya çıktı.

İYİ Parti'nin kurucuları arasında yer alan gazeteci Vedat Yenerer, kuruluşundan bu yana bünyesinde bulunduğu İYİ Parti'den istifa ederek sert ifadeler kullandı. 

Yenerer, "Art arda görevlerime son verilmesi ve parti tarafından bunun tebliğ edilmemiş olması normal değil, açık bir tavırdır. Varsın olsun, ben doğruları söylemekten vazgeçmeyeceğim. "Kirli" siyaset yapanların olduğu bir ortamda temiz kaldığım için kendimle gurur duyuyorum" dedi.

İyi Parti'nin kurucularından Vedat Yenerer, parti içinde üstün eğitim ve liyakat sahibi Türk milliyetçilerinin parti içinde bir önem teşkil etmediğini gördüğünü söyledi. Yenerer, partinin içinde milliyetçi olmayan ve Türkiye karşıtı söylemleri ile öne çıkanların önemli yerlere yerleştirildiğini ifade etti. Yenerer, "Bana göre il il dolaşıp, mücadele ederek kurduğumuz partimiz zaman içinde Meral Akşener Fun Club'a dönmüş durumdadır" dedi.

Bir HDP’li milletvekili tarafından, bir de İyi Parti’yi kuran ancak yaşananları görünce partisinden istifa eden duyarlı bir Türk milliyetçisinin sözleri.
İkisinin de doğru söylediği gerçeğinden hareket edersek, ‘yalanı kim söylüyor ve manipülatifi kim yapıyor’ diye bir soru düşmüyor değil insanların zihnine.

HDP; daha ne desin, nasıl bu ittifakı ilan etsin. Manzara ve gerçeklik bu maalesef.