Hazır Olun!

Yeni Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, artan vaka sayılarına rağmen gerekli her türlü önlemin alınarak Eylül ayında okulların açılmasında kararlı. Bakanlık, 81 İl Milli Eğitim Müdürlüklerine gönderdiği yazıda tüm hazırlıkların yapılması talimatını verdi. Elazığ, mevcuda eklenen 609 yeni derslikle birlikte tüm okullarda eğitime hazır.

Hazır Olun!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Artan vaka sayıları ve bazı bilim kurulu üyelerinin endişelerine rağmen Milli Eğitim Bakanlığı, il milli eğitim müdürlüklerine gönderdiği yazıyla okulların Eylül ayı içerisinde yeni eğitim-öğretim yılına hazır hale getirilmesini talep etti.

" HAZIR HALE GETİRİN"

MEB Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü Mali Hizmetler Daire Başkanı Cahit Şahin imzasıyla il milli eğitim müdürlüklerine gönderilen yazıda, şu ifadeler yer aldı: "2021-2022 Eğitim-Öğretim yılında okulların eğitim ve öğretime hazır hale getirilmesi ve salgın ile etkin mücadelenin devam etmesi kapsamında okul ve kurum binalarının girişlerinde öğrencilerin, öğretmenlerin ve tüm çalışanların maske ihtiyaçlarını gidermek amacıyla dizayn edilmiş, içinde günlük maskelerin bulunacağı, her öğrencinin ve okul çalışanlarının ihtiyaç halinde maskesini alıp değiştirebileceği, kirli ve temiz maskenin ayrı ayrı konulacağı kumbara, bölme veya kutuların hazırlanarak hizmete sunulması hususunda gereğini rica ederim.”

SAĞLIK BAKANI KOCA: “ZAMANINDA AÇILACAK”

Okullar ne zaman açılacak, sorusunun yanıtı veli ve öğrencilerin gündeminde yer almaya devam ediyor. 2021-2022 eğitim öğretim takvimini daha önce paylaşan Milli Eğitim Bakanlığı, yüz yüze eğitim yapılmasının planlandığını bildirdi. Vaka sayılarında yaşanan artış eğitim takviminde aksama yaşanacağını akıllara getirirken, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Bilim Kurulu Toplantısı'nın ardından yaptığı açıklamada tüm okulların zamanında açılacağını duyurdu.

 UZAKTAN MI YÜZYÜZE Mİ?

Yüz yüze eğitim ve okulların açılış tarihi koronavirüs salgın gündeminde öne çıkan konular arasında yer alıyor. Yeni eğitim öğretim dönemi için Milli Eğitim Bakanlığı yayınladığı yazıda, ilk dönem ve ikinci dönem takvimini kamuoyu ile paylaştı. Buna göre birinci dönem, 6 Eylül 2021 Pazartesi günü başlayacak. 21 Ocak 2022 Cuma günü ise yarıyıl tatiline girilecek. Konuya dair önemli mesajlar veren Sağlık Bakanı Koca, "En net ve yüksek sesle ifade etmek isterim ki tüm okullarımız zamanında açılacak. Yüz yüze eğitimden vazgeçmemiz kesinlikle mümkün değildir." ifadelerini kullandı.

“ARTIK AŞI VAR”

"Tüm seviyelerde okullarımız yüz yüze eğitim verecek, uygulamalı eğitimler aralıksız olarak devam edecektir. Artık aşı var." diyen Sağlık Bakanı Koca, "Koşullar ne olursa olsun öğrencilerimizi koruyarak uygulamalı ve yüz yüze eğitime devam edeceğiz." şeklinde konuştu.

Bakan Koca, "Bilim Kurulu'muz eğitimde uyulması gereken uygulanabilir kuralları belirledi. Alınması gereken tedbirler ile ilgili hazırlıklarını tamamladı." dedi.

“AŞI OLMAYAN ÖĞRETMEN KALMAYACAK”

Yüz yüze eğitime geçişle ilgili Bakan Koca, "Bu süre zarfında çok önemli bir işimiz var. O da aşı olmamış öğretmen ve öğretim üyesi kalmayacak tedbirleri hayata geçirmek." ifadesini kullandı.

OKULLAR NE ZAMAN AÇILACAK? 

Milli Eğitim Bakanlığınca, 2021-2022 eğitim öğretim yılına ait çalışma takvimi açıklandı. Takvime göre, 2021-2022 eğitim ve öğretim yılında, öğretmenlerin mesleki çalışmaları 31 Ağustos 2021 Salı başlayacak. Birinci dönem, 6 Eylül 2021 Pazartesi günü başlayıp 21 Ocak 2022 Cuma günü sona erecek.

OKUL ÖNCESİ EĞİTİM 

2021-2022 eğitim ve öğretim yılında okul öncesi eğitim ile ilkokul 1. sınıfa başlayacak öğrenciler için 31 Ağustos-3 Eylül 2021'de uyum eğitimleri gerçekleştirilecek. Birinci dönem ara tatili, 15 Kasım 2021 Pazartesi başlayacak ve 19 Kasım 2021 Cuma sona erecek. Yarıyıl tatili, 24 Ocak 2022 Pazartesi başlayıp 4 Şubat 2022 Cuma tamamlanacak.

BAKAN ÖZER: “GEÇEN YILIN TELAFİSİ İÇİN YÜZYÜZE EĞİTİM ŞART”

 Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, konuyla ilgili yaptığı açıklamada yüz yüze eğitimin başlayacağı sinyallerini vermişti. Özer, Eylül ayında okulların açılması için ne gerekiyorsa yapacaklarını vurgulayarak, şunları söyledi; "Geçen 1,5 yılda pandemi dolayısıyla yaşanan kaybın telafisi için önceki Bakan'ımızın da çok önemli çalışmaları oldu. Bu çalışmalar güncellenerek aynen devam edecek. İlk önceliğim gerekli tüm tedbirleri alarak, okulları tıpkı pandemi öncesinde olduğu gibi yüz yüze eğitime hazır hale getirmektir. Türkiye'nin geleceği için yüz yüze eğitime bir an önce geçmek oldukça kritik bir hal almıştır. Okulların açılması için vakaların belirsiz bir gelecekte tamamen sıfırlanmasını bekleyemeyiz. Pandemi dolayısıyla çocuklarımızın bedensel ve zihinsel olarak daha fazla olumsuz etkilenmelerine de müsaade edemeyiz. Artık okulları kapalı tutma gibi bir lüksümüz yoktur."

ELAZIĞ HAZIR…

6 Eylül’de ve yüz yüze olarak eğitim öğretime başlanması çalışmalarında Elazığ İl Milli Eğitim Müdürlüğü de tüm hazırlıklarını tamamladı.

Depremden dolayı ağır hasarlı olarak tespit edilen birçok okul yeniden yapıldı ve eğitim öğretime hazır hale getirildi.

609 YENİ DERSLİK

24 Ocak depreminde Elazığ’da hasar gören okulların yerine yenileri yapılarak, Elazığ eğitim camiasına kazandırılmaya devam ediyor.

Elazığ’da yeni yapılan okulların ardından bu yıl yeni dönemde 609 derslik daha eğitim ve öğretime açılacak. Elazığ İl Milli Eğitim Müdürü Feyzi Gürtürk, Elazığ’da 5 binin üzerinde derslik olduğunu ve yeni yapılan okullarla birlikte bu sayının oldukça arttığını söyledi.

OKULLAR, ÖĞRENCİLERİ BEKLİYOR

İlimizde deprem sonrası yapılan okulları ziyaret ederek yerinde inceleyen İl Milli Eğitim Müdürü Feyzi Gürtürk bu kapsamda Fırat Elektrik tarafından yeniden inşa edilen Gönül Kazancı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Kolin İnşaat tarafından aslına uygun bir şekilde yeniden yaptırılan Mustafa Kemal Ortaokulu, Ziver Holding tarafından yapılan Aksaray İmam Hatip Ortaokulu, güçlendirme çalışması yapılan Elazığ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Bakanlık tarafından yaptırılan okulları ziyaret etti.

Yeni yapılan, güçlendirmesi yapılan ya da depremde herhangi bir hasara uğramasa bile uzun süre kullanılmadığı için okul idarecileri tarafından baştan aşağı yenilenen okullar öğrencilerini bekliyor.