HAZAR BABA KAYAK MERKEZİ YOLU MODERNLEŞİYOR

Uzun yıllardır bir sorun şeklini alan ve ilimiz Turizmi açısından son derece önem arz eden Hazar Baba Kayak Merkezi yolu Elazığ İl Özel İdaresi tarafından Bitümlü Sıcak K

HAZAR BABA KAYAK MERKEZİ YOLU MODERNLEŞİYOR
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Uzun yıllardır bir sorun şeklini alan ve ilimiz Turizmi açısından son derece önem arz eden Hazar Baba Kayak Merkezi yolu Elazığ İl Özel İdaresi tarafından Bitümlü Sıcak Karışım Asfalt Kaplama olarak yapılıyor.

Konu ile ilgili olarak İl Özel İdare Genel Sekreteri Nazif Bilginoğlu yapmış olduğu değerlendirmede; “Özellikle kış mevsiminde İç ve Dış Turizmin ilgi odağı olan Hazar Baba Kayak Merkezi yolu 6.500 mt. uzunluğunda olup, bu yol stabilize kaplamadır. Sayın Valimizin özellikle bu yolun Turizm açısından ve dolayısıyla ilimiz açısından çok önemli bir yol olduğunun altını çizerek tespiti ve talimatları neticesinde bu yolumuz için etüt, proje fizibilite çalışmaları yapılmış ve yolun Bitümlü Sıcak Karışım Asfalt Kaplama yapılmasına karar verilmiştir. Yolumuzun Bitümlü Sıcak Karışım Asfalt Kaplama ile yapılması için gerekli 3.000.000,00 TL ödenek İl Özel İdaremiz bütçesinden ayrılarak ihalesi yapılmıştır. Yapılan ihale neticesinde yer teslimi yapılarak işe başlanılmıştır. Şu an itibari ile Hazar Baba Kayak Merkezi yolu Bitümlü Sıcak Karışım Asfalt Kaplama işlemleri tamamlanmak üzere olup, en kısa süre içerisinde hizmete açılması planlanmaktadır. Özellikle bu önemli yolumuzun rehabilitasyonu ve yapımı ve de bütün bu hizmetlerin yapımında bizlere her türlü desteği veren başta Sayın Valimize, Sayın Milletvekillerimize, Sayın İl Genel Meclis Başkanımıza ve Üyelerimize saygı ve şükranlarımı sunuyor, müteahhit firma olan Çetin İnşaat Tekstil San. Ltd. Şti. de özverili çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum” dedi.