Hayatı Paylaşmak için Engel Yok

Başak MERAL GÜNDÜZ/Genç Osmanlılar İşitme Engelliler Meslek Lisesi Beden Eğitimi Öğretmeni Mesut DAĞHAN engelliler haftası  münasebetiyle yaptığı açıklamada 'Her yıl 10-16 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşen Engelliler Haftası,  engelli bireylerin haklarına dikkat çekilmesi açısından oldukça önem arz etmektedir. Sosyal devlet ve yardımsever bireyler olma bilinciyle, engelli vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştırmak, toplum olarak en önemli görevlerimiz arasında yer almaktadır. Engellilerimizin, yaşam becerilerini geliştirerek, kendi kendilerine yetebilmeleri, yetenekleri ve yeterlilikleri doğrultusunda eğitim imkânlarından yararlanabilmeleri, kendilerine uygun işlerde istihdam edilebilmeleri, diğer bireylerle iyi ilişkiler içinde olabilmeleri çok önemlidir' dedi.

Hayatı Paylaşmak için Engel Yok
TAKİP ET Google News ile Takip Et

HER BİREY GİBİ ENGELLİLERDE YAPTIKLARI SPOR DALLARINDA YARIŞMALARA KATILMAKTA BAŞARI YA DA BAŞARISIZLIĞI TADABİLMEKTEDİR 
Mesut Dağhan,”Spor, sağlıklı ve kaliteli bir yaşam sürdürebilmek adına tüm insanlık için önemlidir. Ancak engelli bireyler için önemi daha büyüktür. Çünkü engellilerin yaşamlarında yarattığı stresle baş edebilme adına yeni bir pencere açabilmekle ve yaşam motivasyonunu arttırmaktadır.Sporun  olumlu katkıları saymakla bitmez. İnsanlar arasındaki iletişimi artırmak ,paylaşmayı dayanışmayı öğretmekle birlikte kişiye yeteneklerini keşfetme şansını tanımaktadır.Her birey gibi engellilerde yaptıkları spor dallarında yarışmalara katılabilmekte, başarı ve başarısızlığı tadarak kendilerini engelli birey olarak değil sporcu olarak tanımlayabilmektedir.

Spor,Engelli bireyin sahip olduğu sosyal çevreyi geliştirir ve iletişim becerilerinin artmasını sağlar. Engelli bireyin kendi beceri ve yeteneklerine olan inancını artırarak, özgüven gelişimine yardımcı olur. Sportif etkinlikler sonucunda birey rahatlar, iyi vakit geçirir ve eğlenir.

Beden Eğitimi ve sporun amacı; vücudun kuvvet, denge ve koordinasyonunu geliştirmek bütün vücut hareketlerine uyum kazandırmaktır. Değişik özür türlerinde ,özürlü çocuk ve gencin psiko-motor özelliklerinde dengesizlik, koordinasyonsuzluk görülmektedir”dedi.

FİZİKİ ENGELLER DEĞİL KALPLERDEKİ ENGELLER SORUNDUR
Dağhan,Engellerine rağmen, yaşama sevincini kaybetmeyen, sınırlarını zorlayarak kendilerini geliştiren engellilerimizin azimleri ve kararlılıkları, başarıyı hedefleyen herkese örnek teşkil etmektedir.Allah'ın topluma birer emaneti olarak kabul ettiğimiz engellilerimizin hayatın tüm alanlarında tüm zorluklara rağmen, sergiledikleri mücadele toplumumuz için, birer güç kaynağıdır.Fiziki engellerin değil, kalplerdeki engellerin sorun olduğu bilincinin tüm topluma yayılması; zihinlerdeki engellerin kaldırılması ve engelli vatandaşlarımızın bizim bir parçamız olduğu gerçeğinin idrak edilmesi aynı zamanda insanlığa saygının da bir göstergesi olduğunu ifade etti.
 

Hayatı Paylaşmak için Engel Yok
Hayatı Paylaşmak için Engel Yok
Hayatı Paylaşmak için Engel Yok
Hayatı Paylaşmak için Engel Yok
Hayatı Paylaşmak için Engel Yok
Hayatı Paylaşmak için Engel Yok