Hayal Kırıklığı

Elazığ 2022 Yılı Yatırım Programında, şehrin tarım ve ekonomisine can suyu olacak Uluova ve Kuzova Sulama Projelerine geçen yıl olduğu gibi 1 Milyon gibi sembolik rakamlar ayrılırken, stadyum, Elazığ Orman Bölge Müdürlüğü Hizmet Binası ve çok sayıda lojman yapımına yüksek ödeneklerin ayrılmasına siyasi parti il başkanlarından tepki geldi.

Hayal Kırıklığı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ömer Enes Yılar/Vatandaşların yaşadığı ve şehir ekonomisine önemli katkılar sağlayacak Uluova ve Kuzova sulama projelerine 2022 yılı bütçesinde de yer verilmemesi vatandaşların tepkisini çekerken, Elazığ’daki siyasi parti il başkanları da yanlışlığa dikkat çeken açıklamalarda bulundular.
Bilindiği gibi şehrin kaderini değiştirecek önemli sulama projeleri, geçmiş yıllarda da olduğu gibi bu yılki yatırım bütçesinde de yok sayılıp iz bedeli olarak sadece 1 milyon TL ödenek konması şehirde büyük bir hayal kırıklığı oluşturmuştu.

Haber

SULAMA PROJELERİ YİNE ES GEÇİLDİ
Hazırlanan 2022 yatırım programında Elazığ’da 35 projeye ödenek ayrılırken, Uluova ve Kuzova sulama projeleri gibi birinci derecede önemli ve hayati projelere 1 milyon gibi sembolik ödenekler ayrılırken, stadyum için ise 25 milyon ödenek ayrılması tepki gördü. Bu nedenle bütçe oluşturulması esnasında siyasilerin öncelikli projeler konusunda ısrarcı olmaması da şaşkınlıkla karşılandı. 

Haber

SULAMA PROJELERİNE 1 MİLYON ÖDENEK 
Bereketli ova ve arazilere sahip olmakla birlikte susuzluk sebebiyle sulu tarım yapılamayan ilimizde, bu eksikliğin giderilmesi amacıyla on yıllardan beri konuşulan ve her siyasinin seçim vaatleri arasında yer alan Uluova ve Kuzova sulama projelerinin 2022 yılı yatırım programında 1 milyon gibi bir ödenekle yer alması, kamuoyunda tartışmalara neden oldu. 

SİYASİ PARTİLERDEN TEPKİ
Yaşanan gelişmeler hakkında ilimizde bulunan bazı siyasi parti il başkanları da açıklamalarda bulundu. İşte Hakimiyet Gazetesi’ne açıklamalarda bulunan Muhalefet İl Başkanlarının düşünceleri; 

Haber

KARAKUŞ:“DALGA GEÇER GİBİ..”
Yeniden Refah Partisi İl Başkanı Av. Erhun Karakuş yaptığı açıklamada, “Biz bunu geçen seneki yatırım programından sonra da açıkladık. Bu sene de tablo maalesef ki değişmedi. Öyle zannediyoruz ki Elazığ’ı buna layık görüyorlar ki, iki yıldır üst üste boş bir yatırım programı ortaya çıktı. Bakın o yatırım programında Maden’le ilgili bir yatırım yok. Keban’da söz verilen devlet hastanesiyle ilgili bir yatırım yok, ben görmedim. Sivrice’ye yapacağız dedikleri devlet hastanesiyle ilgili bir yatırım yok, onu da görmedim. Yine Elazığ’da dolaylı olarak 10 bin kişinin istihdam edileceği ve bugün gıda maddelerinde sıkıntı yaşadığımız nohutu bile ithal ettiğimiz tarımsal ürünlerin en büyük odak noktasından biri olan sulamaya, memleketin tümüyle dalga geçer gibi 1 milyonluk gibi sembolik bir rakamın ayrılması tabi ki bizler için çok üzücüdür.” dedi.

“REZİDANS VE BETON EKONOMİSİ” 
Önemli projelere ödenek verilmediğini ifade eden Başkan Karakuş,“ Her zaman söylediğimiz gibi bunların zihniyeti;  üretim, istihdam, ihracat değil.. Bunların zihniyeti borç, faiz, rezidans ve beton ekonomisidir. Bakın üzülerek söylüyorum takım ortada yok, 20 bin kişilik muazzam bir stadyum yapıyorlar ve stadyuma hala 25 milyonluk bir ödenek ayırıyorlar. Bunun yanında bahsettiğim özel ihtiyaç olan bu rakamlara, bu kalemlere de herhangi bir ödenek yok. Zannediyorum ki Elazığ’ı buna layık görüyorlar. Bu şekilde bir yatırım programı ayarlamışlar.” dedi.

“MUHATAP, MİLLETVEKİLLERİDİR” 
 2022 yılı yatırım  programında şehrin en önemli projelerine komik ödenek aktarılması  sorununun muhatabının   milletvekilleri olduğuna dikkat çeken Başkan Karakuş; “Onlara da sormak lazım.  3 yıldır Milletvekilliği yapan Zülfü Demirbağ Beye, Metin Bulut Beye, bu nasıl ekonomiye ve üretime yatırım programıdır diye sorulması lazım. Geçen sene de aynı tabloyla karşılaştık bu sene de gördük ki değişen hiçbir şey yok, aynı sistem. Bahsettiğimiz Pertek Köprüsü Tunceli için de olmazsa olmaz, can alıcı bir yatırım. Ama maalesef o da yatırım programına alınmadı. Dolayısıyla Elazığlı vatandaşların artık bunu idrak etmesi ve neye layık görüldüklerini bir kefeye koymaları gerekiyor.” 

Haber

KAVAKLI:“HAYAL KIRIKLIĞI YAŞANDI” 
2022 yılı yatırım programının Elazığ halkına büyük bir hayal kırıklığı yaşattığını ifade eden HÜDA-PAR Elazığ İl Başkanı Yasin Kavaklı ise yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Ülkenin üretim ile dışa bağlılıktan kurtulabileceği anlayışının hakim olduğu bu zaman zarfında Elazığ 2022 yılı yatırım programında üretimi artıracak yatırımlara yeterli bütçe ayrılmadığı görülmüştür.  Şehrimizin can damarı olan tarım arazilerinden başta Uluova ve Kuzuova olmak üzere sulama projelerine 1 milyon TL ödenek ayrılması şehrin tarım arazilerinin suyla buluşturma amacının taşınmadığını göstermiştir.” 

“UMUTLAR BETONA GÖMÜLDÜ” 
Uluova ve Kuzuova tarım arazilerinin gündeme alınmadığını ifade eden Başkan Kavaklı,“ Gençlerimizin, çiftçilerimizin ve işsizlerimizin umutları betona gömülmüştür. Elazığ Orman Bölge Müdürlüğü Hizmet Binasına 9.000.000 TL, stadyum inşaatına 25.000.000 TL, lojman yapımına 4.500.000 TL vb. inşaatlara ödenekler tahsis edilmiştir. Tarıma ve hayvancılığa büyük katkısı olacak Uluova ve Kuzuova tarım arazileri maalesef ilimizin idarecilerinin gündeminde yeterince yer bulamamış olmalıdır ki 1 milyon gibi gülünç yatırım desteği tahsis ettirilmiştir. İlimizin milletvekilleri ve idarecileri Ankara ile diyalogları nasıldır bilinmez ama Elazığ ile probleminin olduğu bu yatırım programının açıklanması ile bir kez daha gün yüzüne çıkmıştır. Milletvekilleri şehri ve halkı anlamaz, vatandaşın beklentilerini, ihtiyaçlarını görmez ve işitmez hale gelmişlerdir. Halk, üretimi, istihdamı ve ekonomiyi rahatlatacak adımların atılmasını beklerken açıklanan 2022 yılı yatırım programı hayal kırıklığına sebep olmuştur.” dedi.

Haber

BAŞKAN AKIN:“ YATIRIM PROGRAMI DEĞİL, BAKIM VE ONARIM PLANI” 
Yatırım planının içeriğine, bu içeriklere ayrılan ödenek ve bütçelere bakıldığında buna yatırım demenin  doğru olmayacağını ifade eden Saadet Partisi Elazığ İl Başkanı Abdullah Akın ise yaptığı açıklamada şu görüşlere yer verdi:“Bu olsa olsa bakım onarım programı olabilir. Ayrıca Bayındırlık İşlerine bu denli bütçe ayrılması, milletimizin asıl sorununun ne olduğunu bilmemektir. Milletimizin refah seviyesinin artmasına ihtiyaç vardır. Bu da ancak ekonomik durumlarının iyileştirecek projelerle mümkündür. Tabi burada yerel yöneticilerin ve  özellikle milletvekillerinin ilgisizliği ve sorumsuzluğunun payı oldukça büyük.”

AKIN: “PROJE ÜRETEMİYORLAR” 
Milletvekillerinin sorunları çok iyi bilmesi gerektiğini ifade eden Abdullah Akın,“ Bazı dinamikleri harekete geçiremiyorlar. Eğer kendileri harekete geçse eminim diğer yöneticilerde geçecektir. Milletvekilleri vatandaşın sorunlarını çok iyi bilmeli. Bu uzaktan olmuyor. Ayda bir dinlemekle de olmuyor. Ekip kurulması lazım. Bu ekipler sahadan sürekli bilgi aktarmalı ve bu sorunları çözmek içinde ayrı bir ekip sürekli proje üretmelidir. Maalesef vatandaşımızın sorunlarını bilmedikleri için bu sorunlara yönelik projelerde üretemiyorlar. Yani Elazığ,  bambaşka bir kent haline gelebilir, biz bunları her zaman söylüyoruz. Elimizde projeler mevcut. Ancak ne yaparsak yapalım bir türlü muhalefet ile bir araya gelmek istemeyen bir hükümet var. Maalesef hükümet yaşadıklarından ders çıkarmıyor. Öyle anlaşılıyor ki milletimizden toplanan vergiler milletimizin cebine değil, başkalarının cebine girecek.” dedi.