HASTALIĞINI HAYVAN SEVGİSİ İLE YENİYOR

Nisa Yılmaz/Elazığ Merkeze bağlı Mollakendi Beldesi Güntaş'ı köyünde yaşayan 65 yaşındaki KOAH hastası Münevver Bayram, hayatını hayvanlarla iç içe geçiriyor. Hayvanlarla çocukları gibi ilgilenen Münevver Bayram, hastalığını hayvan sevgisiyle yeniyor.

HASTALIĞINI HAYVAN SEVGİSİ İLE YENİYOR
TAKİP ET Google News ile Takip Et

 Münevver Bayram, Güntaş’ı köyünde bulunan çiftliğinde kaz, tavuk, inek yetiştiriciliği yapıyor. Bayram ayrıca arıcılık da yapıyor. Ömrünün büyük bölümünü hayvanlarla iç içe geçiren 65 yaşındaki Münevver Bayram, “Hayvanlar benim hayatımın bir parçası oldu. Hayvanları çok seviyorum. Onlarla bebek gibi ilgileniyorum.“ dedi.

 5 Çocuk 10 torun sahibi olan Bayram, “Bu hayvanlar benim çocuklarım oldu. Bunlarla günümü geçiriyorum” dedi.

 KOAH ve şeker hastası olan Münevver Bayram, hastalığını çocukları gibi baktığı hayvanlarla yendiğini söyledi.

 Bayram, şöyle konuştu: “15 yıldır Koah hastasıyım. Beni ayakta tutan bu hayvanlardır. Bunlarla nefes alıyorum. Beni ayakta tutan bu hayvanlardır.  40 yıla yakın bu işle uğraşıyorum.  1968 yılında evlendim. Ondan sonra köy hayatına atıldım. Ben şehir hayatını istemiyorum. Köy hayatını seviyorum. Benim dinç kalmam, nefes almam köy hayatına bağlı. Keşke eski günlerim olsaydı, daha fazla çalışsaydım. 5 Tane çocuğum var. Çocuklarım evlendi. Torunlarım var. Tek başına köyde çalışıyorum. Bu hayvanlar benim çocuklarım oldu. Bunlarla günümü geçiriyorum.”diye konuştu.

 Yetiştirdiği hayvanları satarak aile geçimine katkı sunduğunu ifade eden Bayram, “Kazlarım var, tavuklarım var, ineklerim. Arılarım var. Bunlarla günümüzü geçiriyorum. Yetiştirdiğim hayvanları satıyorum. Arıcılık yapıyorum. Bal satıyorum. Bu şekilde aile bütçesine katkım oluyor. Köy hayatı olmazsa ben yaşayamam. Hayvanlar olmazsa ben yaşayamam” dedi.