HARPUT'UN GERÇEK KİMLİĞİNE BÜRÜNMESİ LAZIM

EROL KARA- Harput'a yapılan yatırımın asla bir kayıp olmadığını belirten İl Turizm Müdürü Ahmet Demirdağ, 'Harput gelişebilir ve ziyaretçisi olan bir yer. 2019 yılının ilk yedi ayında 938 bin araç giriş yaptı. Yapacağımız çalışmalarla kuracağımız müzelerle Harputun gerçek kimliğine bürünmesi lazım 'dedi.

HARPUT'UN GERÇEK KİMLİĞİNE BÜRÜNMESİ LAZIM
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ Turizm İl Müdürü Ahmet Demirdağ,“Harput da ki kazı çalışmaları   Üniversite, Belediye, özel idare destekleriyle Kültür bakanlığımızın öncülüğünde müze müdürlüğümüz ile devam ediyor.”dedi.

 

Demirdağ,” Yapılan Kazıda bizim orta mahalle dediğimiz alandan atölyeler, camiler, okullar ve  evler ortaya çıktı. Özellikle ortaya çıkan zindan ve zindan bölgelerini canlandırmak ve oraları Turizme kazandırmak amacımız var. Harput kalesinin tam üzerinde bir Harput evi var oranın üzerinde bir Osmanlı evini ortaya çıkarma çalışması var. 3. Etap restore çalışması vardı ödenek olmadığı  için yapılamadı.”dedi. 

 

HARPUT’A YAPILAN YATIRIM ASLA KAYIP DEĞİLDİR 

Ahmet Demirdağ ,” Çalışmaların yapıldığı alanı Göbekli tepe gibi üstünü kapatıp ziyarete açmaya planlıyoruz.  Çalışmaları bittiğinde Urartu ve Osmanlı döneminde ki yaşam biçimini Artuklu’nun eserlerini insanlar gezerek görecekler.  Bir yerin kıymeti oranın gezile bilirliği ve insanlara cazip gelen noktalarının sunulması ile  doğrudan orantılıdır. Biz bu çalışmaları yürüyüş alanlarını ve üstünü kapatarak tamamlarsak Göbekli tepe gibi olacak. Harput’a yapılan yatırım asla bir kayıp değildir.  Harput gelişebilir ve ziyaretçisi  olan bir yer. 2019 yılının ilk yedi ayında  938 bin araç giriş yaptı. Yapacağımız çalışmalarla kuracağımız müzelerle Harput’un gerçek kimliğine bürünmesi lazım.” diye ifade etti.