Harput Satranç Turnuvasına Milletvekili Gürsel Erol'dan Destek

Başak MERAL GÜNDÜZ/Türkiye Satranç Federasyonu Elazığ İl Temsilciliği tarafından 30 Kasım - 1 Aralık 2019 tarihlerinde Elazığ Gençlik Merkezi Müdürlüğü Konferans Salonunda Elazığ Harput Satranç Turnuvası başladı.

Harput Satranç Turnuvasına Milletvekili Gürsel Erol'dan Destek
TAKİP ET Google News ile Takip Et

5 Tur ve İsviçre Sistemi ile oynanan turnuvada sporcular, Anaokulları, 7-14 yaş grupları ve Açık olmak üzere toplam 10 farklı kategoride düzenlendi.202 sporcu 2 gün boyunca ter dökeceği turnuva yoğun ilgi ile başladı.

 

Turnuvaya gelen CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, “Burada bugün gençlerimizin ve çocuklarımızın satranç turnuvasına destek vermek için geldik. Çocuklarımızın satranca bu kadar ilgi göstermeleri beni çok etkiledi. Bundan sonra il temsilciğine destek vermek için Türkiye şampiyonasına gidecek olan sporculara destek olacağız. Orada ayrıyeten başarı elde edenlere sürpriz hediyelerimiz olacak” dedi.

30 Kasım-1 Aralık arasında satranç turnuvası düzenlediklerini belirten il Temsilcisi Esra Kılavuz Yalçın ise, “Her zaman olduğu gibi ilimizde bu turnuvaya katılım yüksekti. 230 kayıt aldığımız turnuvalar oynanmaya başlandı.Gün geçtikçe artan bu sevgi bizi de mutlu ediyor. Çocuklarımızın hafta sonlarını kaliteli geçirmeleri bizim için çok önemlidir. Yaptığımız bu turnuvalar ile çocuklar kaliteli zaman geçiriyor” diye konuştu.