Hani Polemikten Uzaktık?

Konuyu biliyorsunuz. Maden ilçesi sahasında bulunan zengin maden yataklarının Elazığlı firmalar tarafından çalıştırılması yönünde başlatılan çalışmalar tüm kesimlerce destek görmüş ve bu konuda çalışma ortaya konmuştu.

Hani Polemikten Uzaktık?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bu süreçte yapılanlar kadar yapılamayanlar da olmuş ancak süreç iki kez ertelenmekle birlikte 21 Nisanda ihale yapılacağı açıklamasıyla son bulmuştu.

Elazığ Girişim Grubu ihaleye hazırlıklarla ilgili çalışma yaparken, “yeterli desteği alamadık” ifadesinin bulunduğu bir istişare toplantı daveti, bunu kendilerine yönelik bir itham olarak algılayıp cevap veren Ak Parti ortak açıklaması, buna karşılık ETSO Başkanı Asilhan Arslan’ın karşı açıklaması ile olay tam da Arslan’ın ifadesiyle “polemiklerle uğraşacak zamanımız yok” sürecine evrilmişken, bir köşeden neşet eden ve polemiğin dik alası olan  söylemlerle hedef alınan siyaset kurumu…

Öncelikle şunu bilmek lazım. Eğer bir kurum ve kuruluşla resmi bağınız ve göreviniz varsa,  siz artık siz değilsinizdir. Söylediğiniz her şey kendiniz kadar kurumunuzu da bağlar, gölgesi kurum üzerine de düşer. 

Son günlerde söylediği söz ve açıklamaları sebebiyle disipline verilen siyasilerle ilgili benzer  örnekleri görüyoruz. Parti söylemlerine muhalif çıkışlar ya ihraç ya da istifa ile sonuçlanıyor.

Başka bir örnekle olayı açıklayalım. Bugün İbrahim Kalın, ya da Fahrettin Altun’un açıklama ve konuşmaları salt kendi konuşma ve düşünceleri olsa dahi temsil etikleri makamı ve şahsı da bağlar. “Bunlar benim şahsi düşüncelerim, kurumsal bağlayıcılığı olamaz” diyemezler.  Dolayısıyla konuşurken, yazarken ve sohbet ederken dikkatli olmak durumundadırlar.

Aynı örneği yerelde de vermek  mümkün. Bir resmi ya da özel bir kurumda görev yapanlar, söyledikleri ve eylemleriyle kurumu da bağlarlar. Bir kurumun özel kalem müdürü ya da basın müdürü eğer bir şey konuşuyor ve yazıyorsa bunu, kurumdan bağımsız görmek çok mümkün olmaz, zaten buna kimseyi de inandıramazsınız.

ETSO Başkanı Asilhan Arslan’ın en çok yakındığı polemikten uzak kalma düşüncesine bizler de katılıyoruz. Süreç değil sonuç odaklı çalışmak  gerek. Ancak polemik, “Bunlarla uğraşmayalım” diyen cenahtan gelmişse bu en çok da ETSO Başkanı ve Girişim Gurubunu sabote etmeye yönelik bir adım olur ki buna kimsenin hakkı olmaması lazım gelir.

Belki birkaç saatliğine birilerinin yüreğini soğutacak tarzda ve üslupla öne çıkılma gayreti ortaya konmuştur lakin her şeyin sükûna erdiği bir demde böylesi bir yeniden polemik oluşturma istidadı olan bir yazı ya da paylaşım, en çok da ETSO’ya, Arslan’a ve Elazığ’ın hedefine zarar veren bir eylemdir. 

İhaleye şunun şurasında üç-beş gün kalmışken, sazımız da sözümüz de aynı olmalı, anı hedefe aynı söylemlerle gidilmeli ve bunun semeresi alınmalı diye düşünüyoruz. Zira bu konuda herkesin ve her kesimin yüreğinin toplu attığına inanıyoruz.