Hanginiz Kahraman?

2019 yılında yapılan yerel seçimlerde özellikle İstanbul, Ankara, Mersin, Adana ve birçok Büyükşehir belediyesinin Ak Parti'den alınmasında hangi partinin desteğinin etkili ve sonuç getirici olduğu tartışması devam ediyor.

Hanginiz Kahraman?

HDP sözcüleri “Bizim desteğimiz olmasaydı siz büyükşehirleri rüyanızda görürdünüz” diyerek sık sık bu vurguyu yapmakla kalmıyor, belediye şirketlerine adam yerleştirme konusunda da maharetlerini gösteriyorlar. Aynı HDP, altılı masaya kendileri davet edilmeyince de “Bizi yok sayanı biz de yok sayarız” diyerek tepkilerini ortaya koyuyorlar.

HDP’nin bir tür CHP’nin başına kalkma sayılabilecek bu çıkışlarına İyi Parti de eklendi.

Parti kürsüsünden CHP'ye mesaj yollayan Akşener, yerel seçimlerdeki başarının İyi Parti sayesinde yakalandığını ve CHP'nin İyi Parti'yi görmezden geldiğini belirterek" Bugün 31 Mart başarısı konuşuluyor. İyi Parti olmasaydı İstanbul, Ankara, Adana, Antalya ne olacaktı? Bir şey değişti her şey değişti. Bazen hatırlatmakta fayda oluyor. Unutanlar açısından. Arada bir hatırlatmak lazım" ifadelerini kullandı.

Akşener’in bu çıkışıyla CHP ne yapacağını şaşırırken,  bu başarıyı getiren parti, HDP’ mi yoksa İyi Parti mi tartışmalarını da beraberinde getirdi. Soru şu: Hangi parti daha kahraman ve daha yürekli?

Aslında iki parti de haklı. İyi parti, CHP adaylarına oy vermeseydi bu sonuçlar alınmazdı. Yine HDP seçmeni de büyükşehirlerde millet ittifakının adaylarına oy vermeseydi CHP’nin belediye seçimi kazanma şansı  ve ihtimali asla yoktu.

İki partinin de bunları söyleme ve zaman zaman da hatırlatma hakkı var. Ve bunlara karşı CHP’nin de söyleyecek sözü, atacak adımı olmalı.

Ya hepten resmi ittifak ortağı İyi Partiyle yoluna devam edecek ya da gayri resmi ortağı HDP ile ortaklığını resmileştirecek ya da tümüyle yollarını ayıracak.

İkisini birden idare etmek ve her ikisinin de başına güller yağdırıp öpücükler kondurmak bir yere kadar götürür CHP’yi.  O yerde sandıktır, sandıktaki sadakat ve samimiyettir ki iki partinin seçmeninin de bir tahammül gücü ve duruşu var.