HALKIN TEPKİSİ BÜYÜYOR

Elazığ'ın havaalanı, Güney çevre yolu, doğalgaz, şehir hastanesi, eğitimdeki tesisleşme ve sosyal hizmetlerdeki iyileşmeler başta olmak üzere çözülen bir&cce

HALKIN TEPKİSİ BÜYÜYOR
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Elazığ’ın havaalanı, Güney çevre yolu, doğalgaz, şehir hastanesi, eğitimdeki tesisleşme ve sosyal hizmetlerdeki iyileşmeler başta olmak üzere çözülen birçok problemine karşın yıllardan beri sorun olmaya devam eden Çimento Fabrikası problemi devam ediyor.

Her seçim döneminde siyasilerin vaatleri arasında yer almasına rağmen bir türlü çözülemeyen çimento fabrikasının taşınması meselesine halk bizzat el attı.

HAKİMİYET GÜNDEME GETİRDİ

Geçtiğimiz günlerde Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü,  birtakım değerler ve web siteleri adresleri verilerek şehrimizin havasının temiz olduğuna ve normal değerlerde olduğuna dair açıklama yapmıştı. Bu açıklamayı gazetemiz manşetine taşıyan Hakimiyet, yayınladığı resimlerle şehrin üzerindeki kirliliği ve çimento fabrikasının bacasından tüten dumanı ortaya koymuştu.İlgili kurumun “Havamız temiz” anlamına gelecek resmi açıklamasından yola çıkan gazetemiz, vatandaşın özellikle de Aksaray, Kızılay, Gümüşkavak, Hicret, Karşıyaka, Sanayi ve Çatalçeşme mahdigerelerinde hemşerilerimizin hava kirliliğini bizzat yaşadıklarını ve belirli saatlerde bu kirliliğin sağlığı tehdit edecek boyutlara ulaştığını ifade ettiklerini haberlerine konu edinmişti.

‘’ELAZIĞ’IN GELİŞMESİNE ENGEL’’

Çimento Fabrikası’nın bulunduğu yerlerin ve mahdigerelerin gelişmesine engel olmasının yanında Elazığ’ın geneline zarar verdiği defalarca kamuoyunda gündeme getirilmişti. Fabrika’ya yük taşıyan ağır tonajlı araçların etrafındaki zararları ve   fabrika’nın  çıkardığı  toz bulutu’nun  Elazığ’ın hava kirliliği bakımından yaşanmaz bir il olmasına ve vatandaşların rahat nefes almasına  sebep olduğu yıllarca tartışılmıştı.

‘’ELAZIĞ’IN GELECEĞİ İÇİN TAŞINMALI’’

Ticari kuruluş olmasının çevreyi kirletmesine sebep olmadığı yönünde görüşlerini ifade eden vatandaşlar;’’Fabrikaya yakın oturan vatandaşlarımızın ne zorluklar ile mücadele ettiğini iyi biliyoruz. Güne toz bulutları ile uyanıyorlar.Hiç kimse insanların sağlığı ile oynayamaz.Yetkililerin en kısa zamanda bu soruna çare bulması gerekiyor.’’diye ifade etti.

‘’66 YILDIR MAHALLELER TOZ YUTUYOR’’

Elazığ’ın gelişmesine engel olarak her zaman ilk sırada yer alan Çimento Fabrikası,66 yıldır mahdigerelerin gelişmesinin önüne geçti. Hava kirliliğini en fazla hisseden mahdigerelerde üretilen sebze ve meyveler yenilmez hale geldi. Özellikle ev fiyatların çok düşük olması ve 20 Bin TL’ye kadar evlerin satılığa çıkartılmasına rağmen ilgi görmemesi yaşanan durumu gözler önüne serdi.

‘’ŞEHİR DIŞINA TAŞINMALI’’

Fabrika’nın mevcut yerinden taşınarak şehir dışında hizmet vermesinin daha iyi olacağını ifade eden vatandaşlar;’’ Biz sadece fabrikanın mevcut yerinden kaldırılıp şehrin dışına taşınmasını istiyoruz. Böyle olursa fabrika daha kapsamlı yapılır ve daha fazla insan çalışır.Kimsenin mağdur olmasını istemiyoruz.Ama Elazığ’ın gelişmesi ve çevre kirliliğin den zarar görmemesi için taşınması şarttır.’’dedi.

 

CENGİZ GÜLAÇ’DAN  ÇAĞRI

Hakimiyet Gazetesi'nin 360 bin kişinin yaşadığı şehir merkezindeki hava kirliliği'ni  gündeme taşımasının ardından yine gazetemiz konuya dikkat çekerek bu meselenin siyasilerin, STK’ların, basının, meclis üyelerinin, muhtarların ve diğer kesimlerin meselesi olmakla birlikte artık halkın meselesi olduğuna dikkat çekti.

MESELEMİZE SAHİP ÇIKIYORUZ

Çimento Fabrikası’nın şehre verdiği çevresel zarar ile hammadde taşıyan ağır tonajlı kamyonların şehir trafiğinde oluşturduğu tehlikeler ile şehir içi yollara verdiği zarara dikkat çekmek amacıyla halkımız,  7 Ocak 2017 günü 13:00’de kendi hissiyatını ve kendi tepkisini ortaya koyacak.