HAKİMİYET FERASETİ

PKK'YA ÖVGÜLER DİZEN, FETÖ'YÜ HAKLI ÇIKARTAN VE HÜKÜMETİN AFRİN OPERASYONUNA KAFA TUTARAK AMERİKAN PROPAGANDASI YAPAN FURKAN VAKFI BAŞKANI ALPARSLAN KUYTUL GÖZALTINA ALINDI

HAKİMİYET FERASETİ
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Geçmişte PKK’yı övücü söylemleri  ve  FETÖ’cüleri   suçsuz gösteren açıklamaları ile dikkat çeken, bu sebeple Elazığ’da vereceği konferansın iptal edilmesi gerektiğini yönündeki manşetiyle başta dönemin valisi ve emniyet müdürünü uyaran Hakimiyet Gazetesi bir kez daha haklı çıktı.

 

ÜLKEMİZİ ZAAFİYETE UĞRATIYORLAR

İlimizde vereceği konferans öncesi tıpkı FETÖ gibi Furkan Vakfı  Başkanı Alparslan Kuytul’un da ülkemizi zaafiyete uğratmak ve din üzerinden  insanımızın İslami duygularını istismar ederek halkımızı devlete karşı kim ve nefret duygularını uyandıracak konferanslarda bulunmaktaydı.

KUYTUL GÖZALTINDA

Hakimiyet gazetesinin bir yıl önce yıkıcı faaliyetlerine dikkat çektiği Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfı’na "kamu düzenini bozmaya karşı faaliyet yürütme ve suç örgütü" iddiasıyla operasyon düzenlendi.

Polisin vakfın Adana'daki genel merkezi ve yöneticilerinin evlerinde aramaları sürerken 21 kişinin gözaltına alındığı bildirildi. Gözaltına alınanlar arasında vakfın kurucu başkanı Alparslan Kuytul da var.

Vakfın ana merkezinde polisleri bile şaşkına çeviren bir olay yaşandı. Dairedeki kasadan 350 bin TL'ye yakın nakit para çıktı. Adana'da, Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfı'na yönelik operasyonla ilgili etkinlik ve eylem yapılması da yasaklandı.

ELAZIĞ OPERASYONU

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma kapsamında Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfı’na yönelik operasyon düzenledi.  Ekipler, vakfın genel merkezi ve yöneticilerinin evlerine sabahın ilk saatlerinde baskın yaptı. Asayiş, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM), Çevik Kuvvet ve Özel Harekât şubelerinden polislerin de katıldığı baskında, demir kapılar koçbaşlarıyla kırıldı. Yoğun güvenlik önleminin alındığı operasyonda, vakfın genel merkezinin çevresinde TOMA ve Özel Harekât timleri kuş uçurtmadı. Adana'daki genel merkezin yanı sıra Niğde ve Elazığ'da da operasyonlar düzenlendi.  Operasyonda vakfın kurucu başkanı Alparslan Kuytul'un da aralarında bulunduğu 21 kişi gözaltına alındı.

 

KASADA 350 BİN TL

Polisin operasyon kapsamında vakıf merkezi, evler ve iş yerlerinde arama yaptı. Merkez Seyhan İlçesindeki Abidinpaşa Caddesi’nde bulunan vakıf merkez binasında yapılan aramada Polisi bile şoke eden olay yaşandığı öne sürüldü. Aramada sistem odası denilen ve bilgisayarlar ile kasaların bulunduğu oda da yaklaşık 350 bin lira para ele geçirildiği iddia edildi.  Polis bu paralara el koyarak Emniyet'e götürdü.

AFRİN OPERASYONUNA OLUMSUZ YORUMLAR

Aynı binada ’sistem odası’ olarak nitelenen bilişim sistemlerinin kurulu olduğu bir odada ise siber suçlarla mücadele polislerinin inceleme yaptığı kaydedildi. Afrin’deki Zeytin Dalı Harekatı’na yönelik olumsuz paylaşımlar yaptıkları, terörü övücü propaganda faaliyetleri yürüttükleri ve suç örgütü kurdukları ileri sürülen şüphelilerin getirildiği emniyet binası önünde, çevik kuvvet polisleri de önlem aldı. Gözaltındaki bazı kişilerin yakınları emniyet önünde toplandı.

 

YASAK KARARI

Adana'da, Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfı'na yönelik operasyonla ilgili etkinlik ve eylem yapılması yasaklandı.

Adana Valiliğinden yapılan açıklamada, "Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfı'na ve vakıf yöneticileri ile vakıf ile irtibatı tespit edilen şüphelilere yönelik operasyon düzenlendiği ve birçok yöneticisi ile irtibatı tespit edilen şüphelilerin gözaltına alınmasını protesto etmek amacıyla, Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfı adı altında veya bu vakıf ile irtibat' ya da iltisakı bulunan şahıslar tarafından, il genelinde park, genel yollar, kamu binaları önleri, STK önleri, umuma açık ve kapalı alanlarda umuma açık veya kapalı yer toplantıları, basın açıklaması, açlık grevi, imza stantları, çadır kurma, oturma eylemi gibi tüm faaliyetlerinin 2911 Sayılı Toplantı Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'nun 17'nci maddesi, 2935 sayılı Olağanüstü Hal Kanunu 11/m maddesi hükümleri doğrultusunda yasaklandığı" belirtildi.

YETKİLİLER HAKİMİYET’E TEKZİP GÖNDERMİŞTİ

Hakimiyet Gazetesi olarak tehlikeyi bir yıl öncesinden fark edip yetkilileri ve ilgilileri uyararak konferansın iptal edilmesi gerektiğine yönelik manşetimiz, ne yazık ki dönemim mülki amirleri tarafından yeteri kadar ciddiye alınmadığı gibi, verilen iznin yasalara uygun verildiğini hatta 15 Temmuz sonrası uygulanan  olağanüstü hal uygulamasına rağmen “ Bu konferans için izne dahi ihtiyaç” yok denilerek gazetemize tekzip gönderilmişti.

 

VEFA-DER HARİÇ….

PKK VE FETÖ seviciliği yanında  bugün de  Afrin de gerçekleştirilen  operasyonları ve mücadeleyi gereksiz ve yanlış bulan beyanlarından dolayı Furkan Vakfı ve Alpaslan Kuytul için Hakimiyet Gazetesi tarafından istenmeyen adam olarak ilan edilen ve bunu manşetten haykıran sesine ne yazık ki o günlerde Vefa-Der dışında Ak Partili geçinen hiçbir vakıf ve dernek sahip çıkmadığı gibi gazetemizi bölücülükle itham etmişlerdi.

 

HEDEF GÖSTERMİŞTİ

Hakimiyet Gazetesinin yaptığı manşetinden sonra maskesinin düştüğünü anlayan Furkan Vakfı Başkanı  Alparslan Kuytul, Elazığ programında bizzat Hakimiyet Gazetesini hedef gösteren ve gazetemiz mensuplarına hakaretler içeren konuşmalar yapmıştı.

Hızını alamayan Kuytul, özel sohbetlerinde kendisine Hakimiyet Gazetesi ile ilgili ısmarlama soru sordurmuş ve olmadık itham ve suçlamalarla Hakimiyeti hedef göstermiş, doğru yaptıkları için de yetkilileri öve öve bitirememişti.

 

HAKİMİYET FARKI

Hakimiyet Gazetesi sıradan bir gazete olmaktan ziyade farkını  ferasetiyle fark ettiren bu özelliğini bilmeyen çevreler sıklıkla bizlere tarafgir vasfını yakıştırmalarına aldırmadan doğruyu kim olursa olsun korkusuzca haykıran özelliğimiz devam edecek…