Haftanın Yalanı

Ak Parti Tanıtım Biriminin 'Devlet Milletinin Yanında' etiketiyle yayınladığı ve Ak Parti üst düzey yöneticilerinin de paylaştığı 'Elazığ'da 24 bin 83 konut tamamlanarak teslim edildi' görseli, tepkilere yol açtı. Yanlış bilgilendirmeyi Elazığ Valisi Erkaya Yırık, '24 bin 83 konuttan 15 bini tamamlandı' diyerek düzeltti.

Haftanın Yalanı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Ak Parti’nin tanıtım birimi tarafından hazırlanan ve özellikle deprem, yangın ve sel afetlerinin yaşandığı bölgelerdeki hizmetleri yansıtan görseller tartışma konusu oldu.
Ak Parti tanıtım birimi tarafından “Devlet Milletinin Yanında” etiketi ile hazırlanan ve afet bölgelerindeki çalışmaların rakamlarla ifade edildiği görsellerde, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Antalya Manavgat’taki yangın,  Kastamonu Bozkurt’taki sel felaketinde, afet bölgesinden vatandaşlarla olan görüntüleri verildi.

Bu görsellerin hemen ardından da depremden ve selden zarar gören vatandaşlar için illerde yapılan konut sayıları verildi.

Malatya, İzmir, Giresun ve Rize de inşa edilen konut sayıları verildikten sonra, “Elazığ’da 24 bin 83 konut tamamlanarak teslim edildi” cümlelerine yer verildi.

GERÇEĞİ BİLENLER PAYLAŞMADI
Bu görsel Ak Parti’nin kurmayları ve birçok milletvekili ve belediye başkanı tarafından paylaşılırken, Elazığ’daki son durumu ve gerçeği bilen milletvekilleri, belediye başkanları ve teşkilat mensupları tarafından paylaşılmadı.

BİLGİLERİ KİM VERDİ?
Ak Parti Genel Merkez Tanıtım Birimi tarafından hazırlanan ve Elazığ ile ilgili yanlış bilgilerin olduğu görsellerin ilimiz milletvekilleri tarafından paylaşılmaması doğru bir tavır olarak yorumlanırken, bu bilgilerin hangi kurum ve kişiler tarafından tanıtım birimine ulaştırıldığı merak konusu oldu.

Konutların yapımı ile ilgili TOKİ ve bağlı bakanlık olan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın resmi veri ve paylaşımlarında böyle bir bilgiye rastlanılmadı.

 Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un 19 Ağustos 2021 tarihinde yaptığı paylaşımda; “Dikbaş ailemiz yeni yuvalarında huzurla otursun. Depremin yaşandığı Elazığ'da 24 bin konut inşa ediyoruz. İnşası tamamlanan evlerimizi vatandaşlarımıza teslim ediyoruz. Afetlerden zarar gören tüm şehirlerimizi yeniden inşa etmek için hep çalışacağız” denmesine rağmen, Ak Parti tanıtım biriminin “24 bin 83 konut tamamlanarak teslim edildi” ifadesi şaşkınlıkla karşılandı.

YANLIŞ BİLGİ VALİ YIRIK TARAFINDAN DÜZELTİLDİ
Elazığ ile ilgili verilen ve birçok Ak Partili tarafından da paylaşılan görseldeki yanlış bilgi, yine herhangi bir Ak Partili siyasi tarafından düzeltilmez ve doğru bilgi açıklanmazken, Elazığ Valisi Erkaya Yırık, güncel bilgileri basınla paylaşarak kamuoyunu aydınlattı.

24.083 KONUTUN 15 BİNİ TAMAMLANDI
Kent merkezinin gelişimine katkı sunacak 19 farklı lokasyonda planlaması yapılan 24 bin 83 konutun 15 bininin tamamlanarak kura çekimleri neticesinde vatandaşlara teslim edildiğini ifade eden Vali Yırık, devletin, kent merkezinin yanı sıra depremden en çok etkilenen Sivrice, Maden ve Baskil ilçeleri ile merkeze bağlı köylerde de vatandaşların ihtiyaç ve talepleri doğrultusunda çelik konstrüksiyon ve betonarme konutlar yaptığını belirtti. Depremin ardından kırsalda da 7 bin konutun inşaatına başlandığını aktaran Yırık, "Allah devletimize zeval vermesin, gerçekten çok güçlü bir devletimiz var. Son depremler neticesinde Ağın ve Keban dışındaki diğer ilçelerimizde de ağır hasarlı hale gelen konutlar oldu. Kırsal kesimdeki vatandaşlarımız için de TOKİ yaklaşık 7 bin konut planlandı. Bu 7 bin konuttan 4 bin 500'ü tamamlanmak suretiyle vatandaşlarımıza teslim ediliyor" dedi. 

VEKİLLERİN SUSKUNLUĞU
Ak Parti tanıtım birimi tarafından hazırlanan ve Mahir Ünal başta olmak üzere çok sayıda Ak Parti üst düzey yetkilileri ile milletvekilleri tarafından paylaşılan görselleri, Elazığ ile ilgili bölümünü çıkartarak paylaşan ilimiz milletvekillerinin bu yanlış bilgilendirmenin düzeltilmesi konusunda nasıl bir çaba içine girdikleri merak ediliyor.
Yapılan deprem konutları ile ilgili yığınla problem ve sorun yaşanırken, bu da yetmezmiş gibi şehrin algılarıyla oynayacak şekilde yanlış bilgi verilmesi, kuraları çekilen konutların dahi teslim edilmediği bir ortamda,  “24 bin 83 konut teslim edildi”  gibi yalan bir bilgi, şehirde büyük tepkiyle karşılanmakla birlikte “haftanın yalanı” olarak yorumlandı.

GENEL MERKEZİN İŞGÜZARLIĞI MI?
Genel merkez tanıtım birimi tarafından hazırlanan ve sosyal medyada milyonlar tarafından paylaşılan bu görseli gören depremzedeler, bunun hem şehre hem de Ak Parti’ye büyük bir haksızlık ve ihanet olduğunu ifade ediyorlar.

CUMHURBAŞKANININ DOĞRU PAYLAŞIMI
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın geçtiğimiz günlerde yaptığı ve kendi imzasını taşıyan paylaşımda, depremden ve selden zarar gören illerde yaptıkları konut sayıları da verildikten sonra “Elazığ’da 24.083 konut inşa ediyoruz” ifadesini kullanırken ve yapımların devam ettiği bilgisi paylaşılırken, Ak Parti’nin ilgili biriminin “24.083 konut teslim edildi” demesi ve  Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı da zora sokacak bir görseli paylaşmasının mantığı ve amacı anlaşılamadı.

GENEL MERKEZ BUYSA..
Ülkemize her alanda önemli hizmetlerde bulunan Ak Parti’nin, bu hizmetleri en doğru ve güvenilir biçimde halka duyurmakla görevli biriminin, halkta tepki çekecek rakamlar vermesi, parti genel merkezinin geldiği durumu da ortaya koydu. 

Bilgilerin ilgili kurum ve bakanlıklara teyit edilmeden yayınlanması sorumsuzluğunu ve rahatlığını ortaya koyan tavır, genel merkezde işlerin çok da doğru yürütülmediğini gösteriyor.

YALAN KÖTÜDÜR…
İlimizde TOKİ tarafından yapılan konutlarla ilgili bizzat Ak Parti Genel Merkezi’nin ilgili birimi tarafından kamuoyuna yalan bilgi verilmesinin ardından, Cumhurbaşkanı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Afgan sığınmacı politikasını eleştiren muhalefet için ilginç bir paylaşımda bulunarak yalanın kötü olduğundan söz etti. 

Altun paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

“Yalan kötüdür, yalan tehlikelidir.

Yalandan medet umanlara diyoruz ki, yalanla abad olunmaz, ancak rezil olunur.

Yalancının mumu yatsıya kadar yanar.

Biz her şartta gerçeği, doğruyu, hakkı ve hakikati söyleyeceğiz.”

RAKAMLARI VERENLER, KİMİ REZİL ETTİ?
İletişim Başkanı Fahrettin Altun’un yalan konusunda muhalefete karşı uyarı ve eleştirileri elbette çok doğru ve yerinde. Ancak Ak Parti Genel Merkezi’nin ilimizdeki deprem konutları ile ilgili verdiği yalan ve yanlış bilgilendirmenin kimi ya da kimleri rezil edeceğini soran Elazığlı vatandaşlar, lüks bir araçta uyuşturucu kullanırken çekilen görüntüleri sosyal medyada yer alan ve Ak Parti Genel Merkezi'nde büro çalışanı   örneğinde olduğu gibi yanlış, davaya duyarsız ve sorumsuz  insanların,  Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından genel merkezden ayıklanması zamanının geldiğini ifade ediyorlar.

HAFTANIN YALANI
Ak parti Genel Merkezi tarafından birkaç aydan beri hazırlanan ve muhalefet tarafından iddia edilen konular ile bunların gerçeklerinin yayınlandığı “Haftanın Yalanları-Haftanın Doğruları”  çalışmalarını da yapan Ak Parti tanıtım biriminin Elazığ’da yapılan deprem konutları ile ilgili yanlış bilgi vermesi, daha önce yaptıkları doğru-yalan çalışmasına da gölge düşürdü.

 

Elazığ halkının çok yakından bildiği ve başta Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, Elazığ Valisi Erkaya Yırık’ın doğru verdiği bilgilere rağmen,  yanlış bilgi vererek halk arasında devlete güvensizlik oluşmasına zemin hazırlayan paylaşımın üzüntü ile karşılandığı ifade edildi.