GÜZELİ, EKSİKLE GÖLGELEMEK…

GÜZELİ, EKSİKLE GÖLGELEMEK…
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bilindiği gibi Elazığ Pazar günü tarihi bir ana şahitlik etti. Yıllardan beri neredeyse atıl durumda olan Hazarbaba kayak Merkezi, Vali Çetin Oktay Kaldırım’ın gayret ve ısrarlı takibi ile Sivrice Kaymakamlığının uhdesine kazandırıldı.

Kısa sürede tüm eksiklikleri tamamlanan tesisi Pazar günü de festival havasında bir programla yeniden halkın hizmetine açıldı.

Elazığlının yoğun ilgisi ve araç yoğunluğu ile yollar kapandı ve birçok vatandaş yaya da olsa kayak merkezine ulaşıp tesisin keyfini sürdü.

Vali Çetin Oktay Kaldırım ve Sivrice kaymakamı yaptıkları konuşmalarda tesisin kısa geçmiş ve bugüne nasıl gelindiğine dair bilgiler verdi ve özellikle siyasi parti ayrımı yapmadan tüm İl Genel Meclisi üyelerine döne döne teşekkür etti.

Ancak dün farklı bir olay yaşandı ve Hazarbaba Kayak Merkezi’nin açılış programına MHP’li Sivrice Belediye Başkanı Turgay Gündoğan  ve MHP’li Sivrice İl Genel Meclisi üyesinin davet edilmemesi gerekçesi ile MHP İl Teşkilatı bir kınama açıklaması yaptı.

Yapılan törende sunucunun katılımcıları sayarken Sivrice Belediye Başkanı ifadesini duyduk. Ama başkanın davet üzerine mi yoksa kendi ilçesinde yapılan bir hizmetin açılışına gelme nezaketi göstererek katılmasında mıdır bilmeyiz ama Sivrice Belediye Başkanının açılış yerinde olduğunu sunucudan öğrendik.

İl Genel Meclisi üyelerine bir davet gitti mi, ya da açılışı düzenleyen kurum ister İl özel İdaresi, ister Sivrice kaymakamlığı olsun, bu açılış için özel bir davetiye bastırılıp dağıtıldı mı? bilemiyoruz. Ama şunu biliyoruz ki basına da böyle bir basılı davetiye ulaşmadığına göre, bilgilendirme, ya telefon ya da mail ortamında yapılmıştır. Dolayısıyla MHP’lilerin böyle bir özel davetiye beklentisinde olmaları çok doğru değil.

Kaldı ki kendi ilçelerine yapılan böylesine önemli ve güzel bir tesis için, kendilerinin davet beklemesi yerine, yine bizzat kendilerinin çevresini, ilçe halkını ve şehirdeki tanıdıklarını davet etmesi gerekmez miydi?

Neydi o meşhur Elazığ atasözü? Çağırırlarsa gitmiyek,  çağırmazlarsa küsek”

Yapmayın beyler!. Şehir uzun bir aradan sonra vizyoner bir vali ile tanıştı. Turizmin şehrin tek alternatif kalkınma aracı olduğunu gören ve bu konuda önemli adımlar atan valimizin böylesine küçük meselelerle azmini kırmayalım. Bak yarınlarda çok ararız böyle bir yöneticiyi. Zaten hep biz demiyor muyuz gelen gideni aratır diye. Bak şu an valimiz burada ve samimiyetle kendisi belki bir daha gelmeyecek Elazığ’a ama sırf bizim için geceli gündüzlü çalışıyor.

 Velev ki organizasyonda böyle bir atlama ve hata olmuş olsun. Velev ki bu konuda bir aksama olmuş olsun… Bir görevlinin ihmali ya da hatası, bir parti teşkilatınca bu kadar abartılmamalı hele hele kasıt ve farklı niyet asla aranmamalıdır.

Bize düşen, daha doğrusu her Elazığlıya düşen bunu bir ayrılık ve aykırılık sebebi görmemek, gerekli ikaz ve uyarıları bizzat muhatabına iletmektir. Kaldı ki MHP gurubu İl Genel Meclisinde Ak partili üyelerle birlikte güzel projelere imza atan ve uyum içinde çalışan bir gruptur. MHP gurubunda şehrine sevdalı ve kalbi şehri ve ülkesi için atan çok değerli isimler var.

Dememiz o ki, bu tür önemli işler görev yapan bir meclisin bu ve benzer olaylarla gündeme gelmesi çok şık değil. Bunu söylerken eğer bir hata varsa bunu savunuyor olmaktan dolayı söylemiyoruz. Evet, belli ki ne Ak Parti gurubundan ne Sayın Valimizden, ne Sayın İl Özel İdare Genel Sekreterinden kaynaklanmamış olsa da bir eksiklik var. Bu eksiklik, kendi içinde görüşülüp gerekli özür ve açıklamalarla pekâlâ giderilebilirdi.

Bu eksikliği gündeme getirerek koskoca Hazarbaba Kayak tesisinin hizmete girmesini ve halkın bu konudaki tarifi imkânsız  sevincini gölgelemeye gerek olmamalıydı.