Güzel Ama Yeterli Değil…

Ak Parti, 20 yıl boyunca ülkeye her alanda hizmet sunan ve bunun karşılığı olarak ise halkın teveccühü ile tek başına iktidar olmak suretiyle Demokrat Partinin de rekorunu kıracak şekilde uzun süre iktidarda kalmayı başardı.

Güzel Ama Yeterli Değil…
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Son yıllarda özelikle Ak Parti’yi temsil makamında bulunan  seçilmiş ve atanmışların yanlış uygulamaları, sık sık ayyuka çıkan etraf-taraf merkezli yolsuzluk ve usulsüzlükleri, adil olmayan ve hakkaniyete sığmayan kadrolaşmalar sebebiyle bu partiye ve Erdoğan’a manevi bir misyon yükleyen kesimlerde hayal kırıklığı ile birlikte bir soğukluk ve mesafenin doğmasına sebep oldu.

Hakimiyet Gazetesi’nin son beş yıldan beri hemen her hafta gündeme getirdiği bu gerçeği Ak Parti Genel Merkezi de bunu görmüş olacak ki tüm illerde “gönül alma” seferberliği adıyla bir çalışma başlattı.

Bu çalışmayla geçmişten bugüne Ak Parti’de;  il, ilçe, belediye başkanı, kadın ve gençlik kolları başkanlığı yapmış isimlerle buluşularak görüş alışverişinde bulunulacak.

Elbette bu önemli bir adım ancak yetersiz kalan bir çalışma. Bu çalışma Ak Parti teşkilatlarında resmi olarak görev almasa bile geçmişten beri hiçbir beklentisi ve çıkarı olmadan bu partiye gönül vermiş, oy vermiş ve gönüllü koşturmuş vefakâr insanları da kapsamalı.
Ve bu insanlar, partiye  çağrılarak değil, bizzat iş yeri ve evlerinde ziyaret edilerek gönülleri alınmalı.

Ak Partinin ülke çapındaki tüm İl Başkanı ile Merkez İlçe Başkanının kendi illerindeki tüm bu isimlere ulaşması elbette zaman açısından mümkün olmayabilir. Ancak hem il hem de ilçe teşkilatlarından ve resmi görevi olmasa da parti çalışmalarında görev üstlenebilecek isimlerden oluşturulacak ve iki-üç kişiden teşkil edilecek çok sayıda ekiple tüm şehir birkaç ayda taranabilir ve çok sayıda insana ulaşılabilir.

Bir kişinin işyerinde, özellikle ve bizzat parti yöneticileri tarafından ziyaret edilmesi, birçok yanlış algı ve ezberlerin de bozulmasına ve partinin tekrar tüm omurgalarıyla ayağa kalkmasını sağlayabilir.