Güneş Sitesi Sakinleri: 'Verilen Vaatler Yerine Getirilmedi'

24 Ocak Depremi sonrası evleri ağır hasar alan ve yıkılın Güneş Sitesi sakinleri, basın açıklaması düzenleyerek verilen vaatlerin yerine getirilmediğini söyledi.

Güneş Sitesi Sakinleri: 'Verilen Vaatler Yerine Getirilmedi'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

24 Ocak depremi sonrası ağır hasarlı olarak yıkılan Güneş Sitesi'nde yaşayan vatandaşlar mağdur olduklarını belirtek basın açıklaması düzenledi.

Site sakinleri adına açıklama yapan Güneş Sitesi Başkanı İrfan Balan, verilen vaatlerin yerine getirilmediğini belirterek: Güneş Sitesi Başkanı İrfan Balan, “Güneş Sitesi A blok eşyalı olarak yıkılmış, akabinde B ve C bloklar ağır hasarlı olarak yıkımı tamamlanmıştır. Deprem sonrası Elazığ Belediyesi Kültür Merkezi’nde yapılan toplantıda Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü GEDAŞ’ın sorumlu müdürleri, Güneş Sitesi sakinleri tarafından kabul edilmiş, toplantı yapılmıştır. Toplantıda verilen vaatlerimizden evlerimizin aynı metrekarede olacağı, herkesin aynı katta, aynı cephede evlerinin olacağı, yapılacağı bizlere bildirilmiştir. Geldiğimiz noktada ise 165 metrekare olan evlerimiz 100 metrekare olduğu, Elazığ mimarisine uygun yapılmadığı, mutfak balkonlarının olmadığı, kat sahiplerinin kuraya tabi tutulması istenmektedir. Ancak 60 kişi imza toplamışız biz kura istemiyoruz diye. Verilen vaatlerin hiç birinin yerine getirilmediğini üzülerek kamuoyuna bildirmek istiyorum” şeklinde konuştu.