Gündeme Bak! Çin mi Kore mi?

Dünyada yaşanan üretim sorunlarını fırsata çevirmek için harekete geçen Türkiye, ihracat rakamlarını yükseltmek için düşük faiz yüksek kur yoluna girdi.

Gündeme Bak! Çin mi Kore mi?
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Döviz kurlarında yaşanan dalgalanmalar iç piyasaya zam olarak yansıdı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ekonominin rayına girmesi için 6 aylık süreyi işaret etti.

Türkiye'nin ekonomide uyguladığı politikanın Çin modeli olduğu gündemdeydi.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Cevdet Yılmaz, "Ekonomide yeni model 'Güney Kore' modeli. Çin modeli bizim için asla olamaz çünkü ölçeği farklı. Bir demokratik yönetim yok. Türkiye demokrasinin olduğu bir ülke. Dolayısıyla benzeteceksek Güney Kore, ihracat odaklı kalkınma modellerine benzetebiliriz." ifadelerini kullandı.

Bu tartışmalara ilişkin, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'den de bir açıklama geldi.

Bakan Nebati, ekonomi modeli tartışmalarına ilişkin, "Hayır. Hayır. Asla! Bizim modelimiz Çin Modeli, Güney Kore Modeli filan değil. Bu, Türkiye Modeli.

Türkiye çok güçlü bir ülke. Konjonktürel yapısı, jeopolitik yapısı, iyi ilişkileri, geçmişte edindiği ilişkilerden gelen gücü. Medeniyeti. Şu anda kimse Türkiye’yi taşımıyor. Türkiye kendi kendini taşıyor. Böyle bir şey olabilir mi? Çin kendi modeliyle var olabilir ama bizim modelimiz farklı. Bize özgü bir model. Dün toplantıda bunları anlattım gelen iş adamlarına. O yüzden de çok mutlu ayrıldılar. Altyapısını tamamlamış, çok güçlü bir şekilde bu modeli hayata geçirmek üzere yola çıkıyor Türkiye." ifadelerini kullanmış.

Vatandaş zamlar karşısında tükenirken ve günbegün erirken zatların yaptığı tartışmalara bakın siz. Yok Çin modeli, yok Kore modeli yok hiçbiri değil Türk modeli..

Model ne olursa olsun. Hangi yöntemler kullanılırsa kullanılsın vatandaşın takati kalmadı. Her gün bunalım, her gün cinnet ve her gün intihar. Adını ne koyarsanız koyun ama artık bir çözümünüz olsun. 

Sosyal medya tepkileri, sokak tartışmaları ve insanların yaşadığı psikolojik sorunlar daha fazla artmadan olayın esasına ve çözümüne odaklanın.

Boş boş model tartışmaları yapmak yerine sorunun çözümünü bulun…